Jump to Navigation

09.05.2022 г.

Информационният център на Министерството на отбраната и Военния телевизионен канал представиха премиерата на филма „Третата мисия“ в зала Тържествена на Централния военен клуб.

Филмът показва действията на военнослужещите от Българската армия по изпълнението на третата мисия на въоръжените ни сили, а именно оказването на помощ на населението за спасяването на човешки животи, преодоляване на последиците от природни бедствия, аварии и други катастрофи. Мисията се изпълнява денонощно и целогодишно заедно с другите две мисии: първата – опазване на териториалната цялост и защитата на отечеството и втората – участие в международни операции заедно със съюзниците ни от НАТО.

Господин Стоян Марков – главен редактор на Военния телевизионен канал откри премиерата и представи екипа, работил по създаването на филма направен по сценарий на господин Тома Иванов. Режисьор на филма е госпожа Милена Гетова. Продукцията е осъществена благодарение на всеотдайния труд на военните репортери, които са навсякъде с военнослужещите при изпълнението на техните мисии и задачи, отразявайки действията им при всякакви условия.

Да уважат събитието в залата дойдоха господин Александър Петков – заместник-министър на отбраната, генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски, генерал-майор Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия, бригаден генерал о. р. Кольо Милев, военнослужещи, представители на военно-патриотичните организации, ветерани и много граждани.

По мнението на участниците, филмът допринася за издигането и утвърждаването на обществения престиж на военнослужещите от Българската армия.Article | by Dr. Radut