Jump to Navigation

Мероприятия

ДДГ „СЛАВА“ ОТБЕЛЯЗА ТРИНАЙСЕТИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН

С посещение на Националния природонаучен музей в София на 4 април 2024 г. децата и педагозите от Държавната детска градина към Министерството на отбраната "Слава" отбелязаха 13-годишнината от откриването на детската градина. Посещението премина при много голям интерес и радостни изживявания от децата. Те с вълнение разказваха за видяното в музея. Събитието беше осъществено с помощта на ИА "ВКВПД", която осигури безвъзмездно автобус, който превози децата до музея и обратно в градината.


Празникът на буквите и просветата

Вълнуващо премина на 23 май 2023 г. тържеството в Държавна детска градина "Слава" – София, посветено на 24 май – Ден на българската писменост и култура и на изпращането на завършващите деца предучилищна степен на образование.

Тържеството бе много емоционално, децата рецитираха стихове, пяха и танцуваха и големите деца предадоха "Ключа на знанието" на по-малките, за да бъде знанието техен най-добър другар.

   


ДДГ „СЛАВА“ ОТБЕЛЯЗА ДВАНАЙСЕТИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН

С посещение на Зоопарка в София на 20 април 2023 г. децата и педагозите от Държавната детска градина към Министерството на отбраната "Слава" отбелязаха 12-годишнината от откриването на детската градина. Посещението премина при много голям интерес и радостни изживявания от децата.

Събитието беше осъществено с помощта на ИА "ВКВПД", която осигури безвъзмездно автобус, който превози децата до Зоопарка.


ТЪРЖЕСТВО, ПОСВЕТЕНО НА БАЩИТЕ, В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛАВА“

Тържество с децата от предучилищна група, посветено на бащите, се проведе на 30 март 2023 година в държавната детска градина към Министерството на отбраната „Слава“ в София.

Събитието протече с голям емоционален заряд и много сълзи от щастие и умиление в очите на татковците.


На 18.05.2022 г. в зала "Топлоцентрала" на НДК - "Център за съвременни изкуства" се състоя церемонията за присъждане наградите на Столична община в областта на предучилищното и училищното образование. Събитието се проведе под патрона на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова в присъствието на министъра на образованието и науката - академик Николай Денков, началника на РУО София-град д-р Ваня Кастрева, представители на СО и директори на училища и детски градини в гр. София. По предложение на Регионалното управление на образованието София-град бяха удостоени с грамоти г-жа Анна Давидова - директор на ДДГ "Слава" към МО и г-жа Дарка Йорданова Коева - старши учител в ДДГ "Средец" към МО, за постигнати високи резултати в областта на предучилищното образование. Държавните детски градини към Министерство на отбраната са образователни институции в системата на предучилищното образование, които поддържат висок стандарт на обучение и грижи с цел изграждане на детската личност и пълноценно развитие на всички деца.

Грамота


На 27 април 2022 г. в ДДГ "Слава" бе посадена декоративна слива от децата, със съдействието на специалисти от Агенцията на горите. Съвместната инициатива бе осъществена от Агенцията по горите и ДДГ "Слава" по европейски проект "30 години LIFE България". Преживяването беше много емоционално за децата, които с голям ентусиазъм се включиха в засаждането на дръвчето. Специалистите им разказаха за гората, за дърветата и животните. На децата бяха раздадени книжки и шапки.Article | by Dr. Radut