Jump to Navigation

Мероприятия

За настаненинете в Дома в с. Орешак бе организиран празничен обяд на 21.12.2017 г. Песните на бардът майор /з/ Милен Тотев от арт ателие „Лик“ към Военен клуб – гр. Ловеч допринесоха за доброто настроение на празника.


На 20.09.2017 г. по повод навършване на 96 г. на най-възрастния ветеран от войните на България – Никола Колев, в Дома за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди – с. Орешак беше подготвена мила изненада с малко трогателно тържество.


Десетгодишнината от създаването на Дома за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в с. Орешак, община Троян бе отбелязана на 10.05.2017 г.

Празникът започна с водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Станимир.

Гости на тържеството бяха представители на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“, началникът на под. 43430 – гр. Троян полковник Лъчезар Марковски и зам.-началникът подполковник Иван Инковски, кметът на с. Орешак – г-н Христо Терзиев и бившият управител на Дома г-н Иван Ластарджиев.

От името на изпълнителния директор на ИА ВКВПД бе връчен поздравителен адрес. На домуващите бяха раздадени подаръци от полковник Марковски, а за доброто настроение бе представена кратка музикална програма.


Най-големият християнски празник – Великден посрещнаха и настанените в Дома за ветерани в с. Орешак.

Подготовката за празника започна на 13.04.2017 г. – Велики четвъртък, с боядисване на шарените великденски яйца, в която дейност с радост се включиха всички домуващи.


Международният ден на възрастните хора - 1 октомври бе отбелязан в Дома в с. Орешак на 01.10.2016 г. По традиция питката бе разчупена от най-възрастните домуващи – Никола Колев и Куньо Кунев.


Тържество по случай 95-годишния юбилей на ветерана от войните Никола Колев бе организирано на 22.09.2016 г. от персонала на Дома в с. Орешак. Юбилярът получи много поздравления за здраве и дълъг живот.Article | by Dr. Radut