Jump to Navigation

История

Сградата на Военен клуб – гр. Созопол е построена в централната част на новия град през 1985 г. и получава името Дом на народния флот. През 1991 г. от Дом на народния флот е преименуван във Военноморски клуб.

Построената в средата на осемдесетте години сграда има съвременен облик и се вписва в инфраструктурата на новата част на гр. Созопол. В периода от 2000 до 2008 г. в сградата са извършени някои основни и частични ремонтни дейности, в резултат на които е обособена хотелска част, състояща се от 5 апартамента и 21 стаи.

Организират се мероприятия, програми, форуми, беседи и инициативи по повод значими дати и национални празници, насочени към военнослужещите и цивилни служители от Министерство на отбраната, пенсионирани военнослужещи и членове на техните семейства, както и членове на военно-патриотични съюзи.

Културнo-художествената дейност се реализира чрез 3 творчески формации – клуб за тракийски и странджански фолклор, група за морски и патриотични песни „Катерник“, група за фолклорни танци „Тракия“.Article | by Dr. Radut