Jump to Navigation

Мероприятия

На 3 март 2021 г. Военен клуб – Белене се включи в отбелязване на 143-годишнината от Освобождението на България от османска власт. В началото на празника, пред административната сграда на Община Белене, се издигна флага на Република България, след което присъстващите се отправиха към „Парка на признателността“. На Паметника на загиналите във войните бяха поднесени венци и цветя в памет на всички, пожертвали живота си за свободата на родината, от служители на военния клуб, членове на СОСЗР, участници в школата за народни танци „Нашенци“, театрален клуб „Клас А“ и литературно-музикалния клуб при ВК Белене.


На 19 февруари 2021 г. в град Белене бяха отбелязани 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Паметта на героя бе почетена с почетен караул и бяха поднесени венци и цветя на паметната му плоча в двора на ОУ „Васил Левски“.

Гости на събитието бяха служители на Военен клуб – Белене, ръководството на Община Белене, общински съветници, представители на институции и граждани.


На 24 септември 2020 г. школата за народни танци към Военен клуб – Белене изнесе концертна програма по случай 50-годишнината от основаването на СУ „Димчо Дебелянов“ – град Белене. С богата фолклорна програма бяха поздравени всички гости на празника. Директорката на училището г-жа Анелия Генова лично благодари на децата за отличното представяне и на военния клуб за подкрепата.


На 15 септември 2020 г. децата от школа за народни танци „Нашенци” при Военен клуб – Белене взеха участие в празничното тържество по случай откриването на новата учебна година в СУ „Димчо Дебелянов” – град Белене. С богата фолклорна програма бяха поздравени гости, учители и учениците, с пожелание за успешна учебна година!


На 6 януари 2020 г. под звуците на духовата музика на 55-ти инженерен полк – Белене, жители и гости на града отпразнуваха Йордановден.

Тържественото шествие се състоя в центъра на града, където беше извършен водосвет на бойното знаме на полка.


На 18 ноември 2019 г. школата за народни танци при Военен клуб – Белене взе участие при откриването на Клуб за изучаване на руски език при ЦПЛР – Общински детски комплекс Белене.

Гости на събитието бяха представители на Руския културно-информационен център.


По повод 35-годишния юбилей на ДГ „Знаме на мира” - гр. Белене, Антония Стефанова – главен специалист във Военен клуб – Белене организира за децата забавна театрална постановка на „Дядовата ръкавичка” от Елин Пелин. Със съдействието на г-жа Кръстева - ръководител на Театрална трупа „КласА” при военния клуб, опита на г-н Рупов - режисьор, г-жа Драшанска – музикален ръководител, родители и военнослужещи, децата се насладиха на приказното представление.


На 18 април 2019 година във Военен клуб – Белене се проведе историческа викторина „Аз съм българче и зная...“, по повод 20 април 1876 година - една паметна дата в българската история. На този ден преди 143 години нашите деди се вдигат срещу цяла империя в името на свободата.

Децата се представиха отлично пред гостите на събитието г-жа Бистра Кралева - дългогодишен преподавател по история, г-жа Пенка Цолова - преподавател по история, г-н Милен Дулев - кмет на Община Белене, който осигури награди за участниците.


В празничната програма по случай Тодоровден в гр. Белене на 16 март 2019 г. взе участие фолклорна група „Нашенци” при Военен клуб – Белене, с ръководител Светослав Врайков.

Празникът започна с празнична литургия в православния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец”.

Най-атрактивната част от празника бе кушията, в която се включиха 10 ездача и предизвика огромен интерес.


С издигане на българския трибагреник на 3-ти март 2019 г. Белене отбеляза Деня на освобождението на България от османско робство. Организирано беше шествие до Паметника на загиналите във войните беленчани, където участници от формации към Военен клуб – Белене представиха рецитала „Възпоминания от Батак“ от Иван Вазов. В памет на всички, отдали живота си за извоюването на свободата ни, бяха поднесени венци и цветя и почетени с едноминутно мълчание.


На 19 февруари 2019 г. гр. Белене отбеляза 146-годишнината от гибелта на Васил Левски.

Възпоменателната церемония се състоя в двора на Основно училище „Васил Левски“. Ученици от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Тодор Петров представиха рециталът „С Левски в сърцето“.

 Д-р Георги Тренчев, представител на Общобългарски комитет „Васил Левски“,  произнесе слово за Апостола. 

В знак на признателност граждани и гости на събитието поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Апостола.


Театрална трупа „КласА“ при Военен клуб Белене и СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие на 06.06.2018 г. в XXI Национален фестивал на любителските театри „Каварна 2018“. За отличното си представяне получиха II-ра награда за главна младежка женска роля за ролята на Хермия в спектакъла „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир, както и награда за сценография.Article | by Dr. Radut