Jump to Navigation

Мероприятия

Рожден ден на ДДГ „Кокиче“-гр. Пловдив беше отбелязан тържествено на 26.09.2018 г. под наслов „Десет години при нас е весело“.

Празникът започна с внасяне на националния флаг и изпълнение на химна на детската градина. Най-малките деца взеха участие в музикално-подвижната игра „Весел влак“, а децата от втора група в играта „Ако си весел и щастлив“. Подготвителна група 5 и 6-годишни деца играха аеробика и футболен мач. Организирани бяха състезания „Най-бързи“, „Най-точни“, тенис на маса, „Дама“ и др.

Раздадени бяха индивидуални медали и купи за отборно представяне. На празника присъстваха директори от държавните детски градини, бивши служители и приятели и гости от ИА"ВКВПД".


На 01.06.2018 г. в ДДГ "Кокиче" – гр. Пловдив се отбеляза международният ден на детето, в който всяко дете получи своят подарък. Облечени в български народни носии децата изнесоха тържество пред гости и родители.


На 20.05.2018 г. децата от ДДГ "Кокиче" – гр. Пловдив откриха благотворителния концерт и базар, посветен на подпомагането на децата на загиналите при или по повод изпълнение на служебния дълг, тежко пострадали и починали от заболявания военнослужещи и служители от сектор Сигурност в гр. Пловдив. Благотворителното мероприятие се проведе в дома на културата „Борис Христов“, със съдействието на „Сдружение на жените военнослужещи“.

За отличното си представяне децата от детската градина получиха грамоти и плакет.


На 18.04.2018 г. в ДДГ "Кокиче" – гр. Пловдив се отбеляза международният ден на Земята, в който взеха участие деца, техните родители и фирма "Екопакт". С предоставените безвъзмездно материали като увивен жасмин, бегонии, храсти и почва, всяко дете имаше възможността самостоятелно да засади своето растение. Малките участници разказаха и показаха как трябва да се грижим за природата, за което получиха и подаръци.


Децата от ДДГ "Кокиче" се включиха и регистрираха участието си в националния конкурс "Весели зъбки 2017 година". Изготвената от госпожа Минковска мисловна карта по темата реализира всички планирани задачи, свързани с устната хигиена и здравето. Мероприятието завърши с куклен театър по темата с много подаръци и материали за всяко дете.

 


На 15.09.2017 г. в ДДГ "Кокиче", гр. Пловдив, се откри новата учебна година с театър "Елените". Приетите най-малки деца бяха посрещнати от Червената шапчица и от целия персонал на детската градина, с химна на Рeпублика България. Танцът на мажоретките бе невероятно красив. В приказката "Дядо вади ряпа" участваха всички деца. С топла питка, менче с вода и здравец, празникът бе още по-интересен и вкусен.


На 26.05.2017 година се проведе концерт под надслов: "Доброто има лице...и твоето", както и куклен театър на тема: "С доброто растем всеки ден!" с участници - децата на детската градина и уникалните кукли, а за бъдещите ученици имаше официално изпращане.


На 20.12.2016 г. (Игнажден) децата от ДДГ" Кокиче" – гр. Пловдив бяха първите гости във Военно формиравание № 44220. Бяха посрещнати с много усмивки, а за прекрасното си представяне бяха изпратени с подаръци. Срещата бе отразена и в брой 58 от 23.12.2016 г. на вестник „Българска Армия“.


На 22.11.2016 година се проведе открита практика пред родителите, която е в изпълнение на втория етап от стратегията за развитие на детската градина:"Маша и Даша на гости в ДДГ"Кокиче" Пловдив.Родителите подкрепиха педагозите с усмивки,слова на признателност и снимки с тях и децата.


На 26.09.2016 г. ДДГ „Кокиче“ отпразнува 8 години от откриването си. Децата с радост взеха, участие в празника на своята любима детска градина. Тържеството премина с участието на приказните герои: Миша, Маша, Червената шапчица и бабата, Олаф, Рапунцел, трите прасенца и добрият Вълшебник.


По случай международния ден на семейството във Военен клуб Пловдив се проведе карнавал с еко-изложба, съвместно с децата от ДЦДГ "Кокиче", семейства, гости и театър "Елените". Мероприятието бе спонсорирано от фирма "Екоколект" АД.


На 11.05.2016 г. в 10,00 часа по предварителния план на РИО в град Пловдив започна парада на хвърчилата, който се проведе във всяка детска градина. Децата вдигнаха българското знаме под звуците на химна, декламираха "Аз съм българче", играха българско хоро , а на фона на песента "Детски спомен" - полетяха хвърчилата. Осигурените от семейство Цаневи 5 разноцветни балона с хелий - полетяха с желанията на децата. Те получиха дарение - скицници, цветни моливи, пастели и 4 броя хвърчила.


На 19.04.2016 г. се проведе празник "Парад на знамената". Всяко дете имаше своето знаме и след знамената на Р България, град Пловдив и на детската градина, дефилираха в строй. Още емоции у децата предизвикаха новите костюми на мажоретките и техния нов марш.


Преобразявайки се на различни герои децата от детска градина „Кокиче“, отбелязаха празника за пролетта с песни и танци.


Семейства, персонал, деца и гости празнуваха празника: "С обич за баба и дядо" в ДЦДГ"Кокиче". Топлата и уютна атмосфера, създадена от колектива се изпълни с настроение, любов, признателност и закачка от участието на малките артисти. Старите традиции и новото време даваха различния поглед на поколенията. Общото хоро бе дълго и незабравимо за всички.


Децата от ДЦДГ „Кокиче“ празнуваха празника на хвърчилата. Направените от сръчните им ръце и донесени от техните родители хвърчила...полетяха в синьото небето.

- Искам да полетя с моето хвърчило - казва Ева.


Децата от ДЦДГ „Кокиче“, бяха поздравени от изпълнителния директор на ИА "ВКВПД" г - н Гагашев по повод празника на детето - 1 юни. Всички получиха играчки и почерпка с лакомства от своите родители, а игрите бяха в изобилие.


По случай 11.05.2015 г. - ден на Кирил и Методий в детска градина “Кокиче” гр. Пловдив се проведе тържество на тема “АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ”. Българското знаме бе посрещнато с песента “Знамето ни е трицветно..” и стихотворението “Аз съм българче”. Децата пяха песнички, рецитираха стихотворения, танцуваха и рисуваха според интересите си. Тържеството завърши с изпълнение на първомайско хоро на оркестър ”Канарите”


На 15 септември в ЦДГ “Кокиче” бе открита новата учебна година с посрещане знамето на детската градина. С менче с вода, здравец, топла пита и под венец, децата преминаха прага на детската градина. Те отбелязаха този ден с рецитал, много песни и танци. По случай празника, детска градина “Кокиче” получи поздравителни адреси от и.д. изпълнителен директор на ИА “ВКВПД” – г-н Валентин Гагашев, и.д. началник на ВПД – гр. Пловдив – г-жа Пенка Иванова, РИО – гр. Пловдив, колеги от близките училища.


Пролетта дойде в нашата градина.Тя събуди природата ,животните,птичките...Децата разказаха за това с песни ,думи и танци.


В нашата детска градина се състоя спортния празник „При нас е весело”. Децата бяха с новите си екипи с лого на любимата градина. С мажоретки, смешника Мики, игри с много усмивки премина наситения с емоции ден.


На 24.04.2013 година, в ДЦДГ "Кокиче" се проведе благотворителен концерт "Неразказана приказка”. Всички деца се изявиха със завидно актьорско майсторство в познатите на всички поколения приказки: "Снежанка и седемте джуджета", "Червената шапчица", "Котарак, петел и лисица", "Под Ябълката", "Пиленцето и патенцето", "Пипи дългото чорапче". Мероприятието премина с много гости, веселие и заслужени награди за малките възпитаници.


На 17.09.2012 г. се откри новата учебна година в ДЦДГ „Кокиче” МО. С Вяра, Надежда и Любов малките възпитаници и персонала на детската градина посрещнаха знамето и знаменосците. Бъдещите ученици декламираха, а всички пяха и танцуваха. С пита, менче със здравец и под венец от цветя децата влязоха в детската градина. Там ги очакваше и подаръкът за новата учебна година...

На добър път и успешна година!


На 01.06.2012 година, в 10 часа, на обновения и празнично украсен двор с разноцветни знаменца, балони, въздушни пеперуди, калинки, пчели, децата от ДЦДГ ,,Кокиче" – гр. Пловдив празнуваха Деня на детето. Децата пяха, танцуваха, декламираха, играха, състезаваха се. Всяко дете получи значка: ,,130 години от основаването на предучилищното възпитание ". Представена бе презентацията на детската градина, с която детското заведение ще участва на работна квалификационна среща на Община и Област Пловдив, която ще се проведе на 07-08.06.2012 година. Бъдещите ученици получиха удостоверенията за завършена подготвителна група, а другите – за завършено ниво в свободно-избираемите допълнителни форми на обучение. Всички присъстващи на милото тържество бяха поздравени от директорката на детската градина и Началника на отдел ,,Централен” на ИА ,,Военни клубове и военно-почивно дело". Всяко дете получи много лакомства и изненади, подсигурени от техните родители и фирмата, която храни ежедневно децата.Article | by Dr. Radut