Jump to Navigation

Мероприятия

С поднасяне на цветя и отдаване на почит пред паметника „Скърбящият во̀ин” в гр. Видин, Военен клуб – Видин и членове на военно-патриотичните съюзи отбелязаха на 6 септември 2022 г. 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Жените от школата по народни танци при военния клуб и членове на военно-патриотичните съюзи се включиха в инициативата „Всенародно хоро за единение”, организирана от списание „Дестинация България”.


По повод отбелязване на Националният празник на Република България на 3 март 2022 г. във Военен клуб – Видин бе издигнато знамето на България и изнесен рецитал по темата. Участваха ученици от литературен клуб „Иван Деспотов” и Читалище „Пробуда” – с. Флорентин. На тържеството присъстваха членове на военно-патриотичните съюзи и граждани.


По случай Националния празник на България на 3 март 2021 г. представители на Военен клуб – Видин и патриотичните съюзи поднесоха венци и цветя и отдадоха почит пред паметта на героите, дали живота си за освобождението на България от турско иго.


Служители на Военен клуб – Видин, с помощта на жени от школата по народни танци, организираха работилница за изработване на традиционни български мартеници, с които на 1 март 2022 г. бяха поздравени и закичени потребителите на социалната кухня към МО в гр. Видин.


На 13 октомври 2020 г. в гр. Видин за втора поредна година се проведе национална комуникационно-информационна кампания „Бъди войник” на Министерство на отбраната. Събитието включваше информационна борса, показ на техника и въоръжение, демонстрации на бойни техники и тактики и за финал – невероятен концерт. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова разгледаха информационната борса. Заедно с тях бяха и заместник областният управител на Видин Лъчезар Попиванов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова. „Видин е град със славни военни традиции“ – заяви видинският кмет пред журналисти. Той напомни, че на метри от информационната борса се намира паметникът на Трети пехотен Бдински полк, в чиято прослава е създаден военният марш „Бдинци, лъвове, титани“, избран за химн на Общината. „Искам да благодаря на Министерство на отбраната и на Военно окръжие, че Видин отново е домакин на такъв прекрасен, бих го нарекъл възпитателно-образователен почин като „Бъди войник“. Пожелавам успех на всички наши деца, които биха избрали военната професия за своя, защото България има нужда от такива млади хора, които да се грижат за нейната сигурност“, каза д-р Ценков. Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков благодари на кмета за гостоприемството и изрази задоволството си от активността на видинските младежи.Article | by Dr. Radut