Jump to Navigation

Мероприятия

На 15.09.2017 г. в ДДГ "Светлина", гр. Карлово, с тържествен ритуал по вдигане на националния трикольор и изнасяне знамето на детската градина, бе поставено началото на празничното откриване на учебната 2017/2018 г. Атрактивна музикално-литературна програма предизвика усмивки и бурни аплодисменти от родители и гости. Прекрачващите за първи път прага на детския дом деца бяха въведени от по-големите възпитаници на детската градина и посрещнати по традиция с питка и сол.


По повод 6-и май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия, в многофункционалната зала на Военен клуб – гр. Карлово, децата от държавната детска градина към Министерство на отбраната „Светлина“ изнесоха празничен концерт „Гергьовска китка“, с който поздравиха своите родители – военнослужещи.

Празничният концерт е част от планираните мероприятия, чрез които децата се запознават с националните ценности и традиции и спомагат за съхраняване и утвърждаване на националната идентичност.


На Благовещение децата от втора група поднесоха пролетен поздрав към своите родители.


На 02.03.16 г. на сцената на ВК – Карлово, гр. Карлово децата от подготвителна група изнесоха празничен тържествен спектакъл "Горди потомци на български род" по повод Националния празник „3-ти март“. С помощта на театралното изкуство, силата на словото и магията на танца, малките ни възпитаници пресъздадоха значими моменти от историята ни - от създаване на българската държава до наши дни. Спектакълът е част от работата по формиране на национална гордост и идентична принадлежност към род и Родина.


На 19 февруари 2016 г. децата от ДЦДГ „Светлина“, гр. Карлово взеха участие в митинг-поклонение по повод годишнина от гибелта на Апостола.


По случай деня на Българската армия и храбростта на сцената на Военен клуб - гр. Карлово, децата от ДЦДГ “Светлина” изнесоха поздравителен празничен концерт – спектакъл под наименованието “Парад – детски мечти”


Концерт-спектакъл на децата от Държавна целодневна детска градина „Светлина” се проведе на 05.06.2014 г. във Военен клуб – гр. Карлово. Празникът беше посветен на петия рожден ден на детската градина, в която се обучават и възпитават деца на военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.


На 18 юли 2012 г. на площад Васил Левски в гр. Карлово се проведе тържествена заря по повод 175 години от рождението на Васил Левски. Малките възпитаници от ДЦДГ "Светлина" към Министерство на отбраната, изразиха своето уважение към великия син на България като редом с официалните гости поднесоха венец пред паметника.


На 01 юни – Деня на детето, малките палавници от ДЦДГ "Светлина" бяха посрещнати в богато украсена детска градина и двор с множество балони и знаменца, както и озвучена с любими детски песни. Изненада очакваше малчуганите още с влизане в двора на ЦДГ - 2 къщички, монтирани сред дърветата в дворната площ, дарени от родителите.

Празникът започна от 9.45 ч. със спортно състезание "Здрави и силни, за да следваме мечтите си". Тричленно жури отчете резултатите от спортните състезания и всеки участник получи медал - "Отличен спортист".

Празнична двуетажна торта, дарена също от родителите, повиши градуса на емоциите.

Празничният ден завърши с изложба на детски рисунки - Градска художествена галерия, с начало 17.30 ч., в която участия взеха деца от Арт ателие към ДЦДГ"Светлина".

    

  


На 31.05.2012 г. в ДЦДГ "Светлина" – гр. Карлово" се проведе тържество – “Довиждане детска градина, здравей първи клас!", по случай изпращане на децата от предучилищната група на детското заведение в първи клас.

 Article | by Dr. Radut