Jump to Navigation

Мероприятия

На 17 декември 2018 г. в концертна зала на Военноморски клуб – Варна се проведе концерт на хора на моряците ветерани „Христо Манолов”, съвместно със смесен хор „Лидия Душек” и смесен хор „Вдъхновение” към Народно читалище „Варненски будители”.

Концертната програма беше изгледана с интерес от членове на клубовете по интереси към военноморския клуб – „Корали” и вокално инструментален състав „Морски полъх”, както и членове на военно-патриотичните съюзи.

За блестящото си представяне участниците получиха много овации и аплодисменти от публиката.


На 16 декември 2018 г. в концертна зала на Военноморски клуб – Варна солисти от театрално – музикална формация „Палас” представиха спектакъла „Чудеса по коледа”.

За прекрасните усмивки и добрите изпълнения, малките участници получиха бурни аплодисменти от публиката.


На 14 декември 2018 г. в концертна зала на Военноморски клуб – Варна бе представена концертна програма, с участието на фолклорен танцов състав „Марина” към военния клуб и солисти от Народно читалище ”Македония”, по повод предстоящите коледни и новогодишни празници.

На тържеството присъстваха членове на военно-патриотичните съюзи, както и много гости и зрители от гр. Варна.

За коледния дух и създаденото празнично настроение участниците получиха бурни и заслужени аплодисменти.


На 13 декември 2018 г., в навечерието на най-светлите празници, в сградата на Военноморски клуб – Варна се проведе коледен бал, организиран от студентски съвет към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, по повод 20-годишнината от създаването му.

На събитието присъстваха възпитаници на военното училище и за доброто им настроение бе организирана кратка концертна програма, която стартира с приветствена реч от преподаватели на университета.

Гости на събитието бяха флотилен адмирал професор доктор на военните науки Боян Медникаров, капитан I ранг професор доктор Калин Калинов, капитан I ранг от запаса Светослав Димитранов, капитан I ранг Атанас Змийчаров, преподаватели, студенти и курсанти, представителният духов оркестър на Военноморските сили.

Събитието бе свързано и с благотворителна кауза. Присъстващите имаха възможността да закупят ръчно изработени предмети, като събраните средства ще бъдат дарени на Петко Мутафчиев – офицер от Българската армия, който се нуждае от спешна скъпоструваща операция.


Коледен офицерски бал за военнослужещите и техните съпруги по повод 121 години от създаването на Военноморска база „Варна“ се проведе на 22 ноември 2018 година в Концертна зала на Военноморски клуб – Варна. За доброто настроение на официалните гости и офицерите от формированията се погрижиха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и танцьори от Клуб по спортни танци „Одесос денс 1975” към военноморския клуб.


На 8 ноември 2018 година във Военноморски музей Варна, началник сектор „Военни клубове” към Териториален отдел - Варна г-н Живко Костадинов и служители от ВМК Варна взеха участие в общоградските чествания и полагане на венци и цветя по повод отбелязване на 106-годишнината от успешната атака на миноносеца „Дръзки” срещу крайцера „Хамидие” в битката при гр. Варна през 1912 година. На събитието присъстваха зам.-кметът на гр. Варна г-н Коста Базитов, областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев, заместник-командирът на Военноморските сили - флотилен адмирал Георги Пенев, директорът на Военноморския музей д-р Марияна Кръстева, представители на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Варненската и Великопреславска митрополия, неправителствени организации и много граждани. Цветя бяха положени и пред паметника на кап. I ранг Димитър Добрев.


Отчетно-изборно събрание на Съюза на военноинвалидите и военно-пострадалите се проведе в концертна зала на Военноморски клуб – Варна на 14.11.2018 г.


Регионалният кръг на Националната викторина в средните училища „140 години от създаването на Българската армия”, с участието на ученици от Средно училище „Димчо Дебелянов” и Първа езикова гимназия се проведе в концертна зала на Военноморски клуб – Варна на 13.11.2018 г. Мероприятието беше организирано от сдружение „Българска зора” с подкрепата на Министерство на отбраната и Министерство на образованието и науката. Участниците във викторината отговаряха на въпроси, свързани с историята на българската армия – от нейното създаване до наши дни, като част от тях са посветени на най-паметните сражения и знаменити военачалници, оставили диря не само в българската, но и в световната военна история. Целите на викторината са да се възпитат учениците в уважение към българската държава и армия и любов към България, да се повиши престижа на военната професия и интереса към нея, да се развият уменията за синтезирано и аргументирано представяне на определена тема. Присъстваха ученици от средните училища в гр. Варна, курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.


На 1 ноември 2018 година в концертната зала на Военноморски клуб – Варна беше представена изложба „Морското образование в България и Първата Световна война“, по повод 100-годишнината от Първата Световна война.

След откриването на изложбата от 17:30 ч. беше отбелязан и Денят на народните будители с концерт на вокална група „Прибой” и мъжка вокална група „Корали” към военния клуб.


Трети Международен конкурс за флейта, организиран от фондация „Европейска музикална академия”, се проведе от 22 до 24 октомври 2018 година в концертна зала на Военноморски клуб Варна.

Клубът бе съорганизатор и домакин на събитието, в подкрепа на младите участници, които са изявени таланти в музикалното изкуство, с идеята да бъде дадена гласност сред обществеността, военнослужещите и техните семейства за проявената инициативност и стремеж да бъдат насърчавани работата и бъдещото развитие на младите изпълнители.


Фестивал „Космическо шоу за деца – мобилен планетариум и шоу програма” се проведе на 13 и 14.10.2018 г. във Военноморски клуб Варна.


Презентация на новата документална книга на подп. Константин Коручев „Морски полет” бе проведена на 12.10.2018 г. в концертна зала на Военноморски клуб Варна. Книгата е посветена на историята на военно формирование „Чайка” към Военновъздушните сили – гр. Варна.


Концертна програма, с участието на танцова формация „Фолклорни ритми” към Военноморски клуб Варна бе организирана на 19.07.2018 г. в хотел „Флагман”, к. к. „Св. Св. Константин и Елена”, за почиващите военнослужещи и техните семейства.


Във връзка със 100-годишнината от края на Първата Световна Война и 140 години от създаването на Българската армия, Военноморски клуб Варна, съвместно с Регионален исторически музей – гр. Добрич, организира на 29.06.2018 г. в Концертна зала на Клуба фотоизложба на тема: „Освобождението на Добруджа през Първата Световна Война 1916 – 1917”.


По повод 1 юни – Ден на детето, в Концертна зала на Военноморски клуб Варна бе организирана на 01.06.2018 г. празнична програма, с участието на формация за модерен балет „Мечта”.


Военноморски клуб Варна отвори врати за варненските ценители на изкуството, като част от културната програма, по повод провелия се фестивал „Нощта на музеите” на 19.05.2018 г.

Форматът не спира да търси предизвикателства и иновации, като разширява обхвата си. Освен на традиционните участници, събитието дава поле за изява на множество млади артисти и колективи, като по този начин се превръща в платформа за експерименти и пилотни начинания.

В инициативата взеха участие клубовете по интереси „Дръзки” към Военноморски клуб Варна и „Кан Крум Страшний” към Военен клуб Шумен.


По повод Деня на Европа, Военноморски клуб Варна организира в Концертна зала на 09.05.2018 г. премиера на DVD-пълнометражния документален филм „Царят”, който е трети от документалната поредица за българското царско семейство, и описва ролята му в развитието и модернизацията на съвременна България.

Филмовата поредица е съвместна продукция на Асоциациите „La joie des horizons” и “Valois Monarchique”, а неин автор и сценарист е историкът Мълвина Господинова.


Началник сектор „Военни клубове” към Териториален отдел Варна и служители от Военноморски клуб Варна участваха на 6.05.2018 г. в общоградските чествания на Деня на храбростта и празник на Българската Армия, и в ритуал по поднасяне на венци и цветя на Паметника на приморци, загинали при Сръбско-българската война.


Началник сектор „Военни клубове” към Териториален отдел Варна и служители от Военноморски клуб Варна участваха на 3.05.2018 г. в Панихида и отбелязване на 115 години от смъртта на Гоце Делчев, пред паметника на България в Алеята на възрожденците в Морската градина.

Тържествен концерт, с участието на Фолклорен танцов състав „Марина” към Военноморския клуб и състави към Македонско дружество – Варна, беше организиран в Концертната зала на Клуба.


Военноморски клуб Варна организира вечер на тангото, която се състоя на 14.04.2018 г. в Концертната зала на Клуба. На събитието присъстваха много гости – любители на танго танците.


Във връзка с великденските празници, Военноморски клуб Варна участва на 05.04.2018 г. в организирания базар, който се проведе в Пункт за базиране – Варна, за набиране на средства за деца на военнослужещи.


Във връзка с настъпващите Великденски празници, Военноморски клуб Варна организира на 28.03.2018 г. великденско боядисване на яйца. Събитието беше предназначено за деца на военнослужещи и служители от структури на Министерството на отбраната.


Представяне на книгата „Радио връзка от Камбоджа”, с автор д-р Радостин Морфов, се проведе на 16.03.2018 г. в концертна зала на ВМК Варна.


По повод 145 г. от гибелта на Апостола на Свободата, на 19.02.2018 г. бяха поднесени венци и цветя от представители на Военноморски клуб Варна, пред паметника на Васил Левски в Приморски парк – Варна.


Фотодокументална изложба бе открита на 19.02.2018 г. в Концертна зала на Военноморски клуб Варна, по повод 140 г. от Освобождението от турско робство и възстановяването на Българската aрмия, както и честването на 60 г. от създаването на Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа”.

Събитието бе организирано от началник сектор „Военни клубове” към Териториален отдел – Варна г-н Живко Костадинов, съвместно с Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа”. Изложбата бе открита от директора на музея д-р Чавдар Ангелов. Присъстваха представители на институции и музеи от гр. Варна, общественици, гости и граждани.

Изложбата може да бъде разгледана до 06.03.2018 г. в зала Концертна на Военноморски клуб Варна.


По покана на Тракийското дружество „Капитан Петко Войвода“ гр. Варна, г-н Живко Костадинов – началник сектор „Военни клубове“, взе участие на 07.02.2018 г. в поклонението по случай 118 г. от кончината на кап. Петко Войвода. В поклонението се включиха и членове на клуб „Миноносец Дръзки“ към Военноморски клуб Варна. С автентични носии и залп на капсолни оръжия членовете на клуба почетоха войводата.


Дискусия на тема: „Казармата и нейната следа в българската култура“, както и представяне на книгата „Младежки страсти, мъжки времена“ с гост – автора на книгата д-р по история Илия Вълев от Регионален исторически музей – Велико Търново, се проведе на 28.11.2017 г. във Военноморски клуб Варна. Събитието се състоя пред ученици и студенти от варненските училища и представители на въоръжените сили.


По покана на Община Добрич, г-н Живко Костадинов - началник сектор „Военни клубове“ към Териториален отдел – Варна, и областният управител на град Добрич - г-н Красимир Кирилов, взеха участие на 25.09.2017 г. във военния ритуал и полагане на венци и цветя на Военното гробище в гр. Добрич.

Събитието бе в чест на 77-та годишнина от връщането на Южна Добруджа в предeлите на Царство България през 1940 г. и празник на гр. Добрич.


На 21.09.2017 г. в гарнизонен стол „Маяк” – гр. Варна бе организиран празничен обяд за членовете на военно-патриотичните съюзи, ползващи социалната кухня към Министерство на отбраната, по повод Деня на Независимостта.


Асоциацията на българите по света, съвместно с Военноморски клуб Варна, организира представяне на книгата „История на българите в Македония“ на академик професор доктор Григор Велев, по повод 132 години от Съединението на България. Събитието се състоя на 14.09.2017 г. в Концертната зала на Клуба.


За пореден път през летния сезон беше организирана развлекателна програма на 14.08.2017 г. за почиващите военнослужещи и техните семейства в градината пред хотел „Флагман“, к. к. „Константин и Елена“ – гр. Варна. В мероприятието участваха театрална формация „Весел миг“, студио „Палас“ и DJ scool, реализиращи дейност във Военноморски клуб Варна.


Ръководството на Териториален отдел – Варна се срещна на 11.08.2017 г. с официалния гост по случай 138-годишнината от създаването на Военноморските сили. Екипът на Военноморски клуб Варна изненада певицата с нейна фотография от далечната 1977 г., когато е участвала в първото издание на говорящ вестник „Бриз“.


Развлекателна програма за почиващите военнослужещи и техните семейства беше организирана на 01.08.2017 г. пред хотел „Флагман“, к. к. „Константин и Елена“ – гр. Варна. В мероприятието участва клуб по спортни танци „Одесос денс“, реализиращ дейност във Военноморски клуб Варна, като голяма част от членовете на клуба са републикански шампиони и многократни финалисти на национални и международни състезания по латиноамерикански и стандартни танци.


Развлекателна програма за гостите и почиващите в хотел "Флагман" беше организиране на 26.07.2017 г. от Териториален отдел - Варна, с участието на студио "Палас", театрална формация "Весел миг" и школа за DJ към Военноморски клуб - гр. Варна.


За доброто настроение на гостуващите във военно-почивните домове към Териториален отдел - Варна, ансамбъл „Фолклорни ритми” към Военноморски клуб – гр. Варна представи танцов спектакъл. Събитието се състоя на 25.07.2017 г. в парк-градината на хотел „Флагман”.


Работна среща на представители на Териториален отдел Варна с областните и общински ръководства на военно-патриотичните съюзи и директора на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева се състоя на 07.07.2017 г. в Заседателната зала на Военноморски клуб - Варна. Целта на срещата бе обсъждане на бъдеща съвместна дейност.


Музикално студио „Палас” и Театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб – гр. Варна изнесоха на 14.08.2016 г. поздравителна програма за почиващите военнослужещи и техните семейства пред хотел „Флагман” към Териториален отдел – гр. Варна.


Поздравителна програма за военнослужещи и техните семейства беше изнесена на 03.07.2016 г. пред хотел „Флагман” към Териториален отдел – гр. Варна. В мероприятието участваха Фолклорен танцов състав „Марина” и Театрално студио „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна. 


Концертна програма, с участието на творческите формации към Военноморски клуб – гр. Варна, бе представена на 11.11.2015 г., по повод празника на Пункт за базиране Варна.


Презентация на книгата „Борислав” с автор Асен Петров, организирана съвместно със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Варна, се състоя на 14.10.2015 г. във Военноморски клуб – гр. Варна.


Във връзка с кампанията „Модерна отбрана за сигурно бъдеще”, на 07.07.2015 г. във Военноморски клуб – гр. Варна представители на Министерство на отбраната изнесоха лекция пред военнослужещи и цивилни служители от военни формирования на Военноморските сили. Състоя се среща и с членове на военно-патриотичните съюзи и граждани. 


Предпоходна конференция на военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2015” се проведе на 07.07.2015 г. в Концертната и Заседателната зали на Военноморски клуб – гр. Варна. 


Детско шлагерно студио „Да” към Военноморски клуб – гр. Варна изнесе самостоятелен концерт на 27.06.2015 г. в Концертната зала на Клуба.  


По повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, пред паметника на Христо Ботев в Алеята на възрожденците в Морската градина – гр. Варна, на 02.06.2015 г. се състоя поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев. Участие взеха представители на Община Варна, Военноморските сили, Варненската и Великопреславска митрополия, членове на военно-патриотичните съюзи и граждани.


Обучение по безопасни и здравословни условия на труд, организирано от дирекция „Човешки ресурси на Министерство на отбраната”, се състоя от 18.05. до 20.05.2015 г. в киносалона на Военноморски клуб – гр. Варна.


Основна конференция за Международното учение „Бриз – 2015 г.” на Щаба на Военноморските сили се проведе на 19 и 20.05.2015 г. в концертната зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Детски фолклорен събор „Шарена китка”, с участието на фолклорен състав „Дивни танци” към Военноморски клуб – гр. Варна, се състоя на 16.05.2015 г. пред Амфитеатъра в Морската градина на града. Събитието бе организирано от Дружество „Атапис”, Община Варна и Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.


Концерт на театрално-музикална формация „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна, като част от програмата „Европейска нощ на музеите”, се проведе на 16.05.2015 г. в музея за нова история на Варна.


Продукция по пиано, организирана от Народно читалище „Асен Златаров”, се състоя на 16.05.2015 г. в концертната зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Във Фолклорен събор, провел се на 10.05.2015 г. в с. Бранище, участие взеха възпитаниците на Художествен състав „Дивни танци” към Военноморски клуб – гр. Варна.


Концертна програма, по повод 25 години от създаването на Синдикалната организация на Военноморските сили, с участието на школите и художествените състави към Военноморски клуб – гр. Варна се състоя на 08.05.2015 г. в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”.


С военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”, с участието на представителните блокове с бойните знамена на военни формирования от Варненския гарнизон и Представителния духов оркестър, тържествено беше отбелязан 6-и май - Ден на храбростта и празник на Българската армия на площад „Св. Св. Кирил и Методий” пред Катедралния храм на Варна.

На Паметника на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година, венци поднесоха Военноморските сили, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на ветераните от войните на България, неправителствени организации и граждани.


Концерт на съставите за художествена самодейност към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва се проведе на 05.05.2015 г. в концертна зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Музикално-театрална формация „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна представи на 26.04.2015 г. самостоятелен концерт в киносалона на клуба, по повод 16-тата годишнина от създаването на формацията.


Кръгла маса „Осигуряване на националната сигурност в средиземноморските и черноморски региони в условията на рязко променяща се обстановка”, организирана съвместно с „Атлантически клуб” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна се състоя на 24.04.2015 г. в Концертната зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Концерт на Хора на ветераните моряци „Христо Манолов” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Варна се състоя на 22.04.2015 г. в Концертната зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


В Музикално-танцов спектакъл „Булевард Мечта” /премиера/ участваха Музикално-театрална формация „Палас” и Театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб – гр. Варна. Събитието се състоя на 19.04.2015 г. в киносалона на клуба.


В концерт под мотото „Най-дългото Великденско хоро” участваха възпитаниците на художествен състав „Дивни танци” към Военноморски клуб – гр. Варна, който се състоя на 12.04.2015 г. пред входа на Морската градина.


Концерт на музикално-театрална формация „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна се състоя на 26.03.2015 г. в киносалона на клуба.


Концерт-продукция по пиано на възпитаниците на Детско шлагерно студио „Да” се проведе на 12.03.2015 г. във Военноморски клуб – гр. Варна.


По повод Националния празник на България 3-ти март - Освобождението на България от турско робство, пред Мемориалния паметник на украинските воини в морската градина на гр. Варна се проведе тържествена церемония по полагане на венци и цветя с военен ритуал.


Тържествен военен ритуал и общоградско поклонение се проведе в Морската градина на гр. Варна, по повод 142 години от гибелта на Васил Левски. Членове на военно-патриотичните съюзи поднесоха венци и цветя на 19.02.2015 г. пред паметника на Апостола.


Концерт на творческите формации към Военноморски клуб – гр. Варна, по повод Деня на влюбените, се състоя на 12.02.2015 г. в зала Концертна на военния клуб.


Заседание на Съюза на ветераните от войните на България се проведе на 12.02.2015 г. в заседателната зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Планираща конференция на щаба на Военноморските сили за Международното учение „БРИЗ 2015 г.” се проведе на 10. и 11.02.2015 г. в зала Концертна на Военноморски клуб – гр. Варна.


Продукция по пиано с участието на възпитаници на студио „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна се проведе на 03.02.2015 г. във военния клуб.


По повод Бабинден, на 21.01.2015 г. в Концертна зала на Военноморски клуб – гр. Варна, се състоя концерт на Вокално-инструментален състав „Морски полъх” към военния клуб.


Военноморски клуб – гр. Варна и членове на военно-патриотичните съюзи участваха на 06.01.2015 г. в тържествения водосвет по освещаване на бойните знамена, по повод Богоявление.


В благотворителен концерт в рамките на кампанията „Варненската коледа”, провел се във Фестивален и Конгресен център в гр. Варна на 08.12.2014 г., участва Младежки танцов състав „Дивни танци” към Военноморски клуб – гр. Варна.


В празничен концерт на Спортно училище „Георги Бенковски” – Варна участие на 08.12.2014 г. взе Младежкият танцов състав „Дивни танци” към Военноморски клуб – гр. Варна.


Концерт на Хора на ветераните „Христо Манолов” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна се проведе на 05.12.2014 г. в Концертна зала на Военноморския клуб.


Концерт по повод 117 години от създаване на Военноморска база – Варна се проведе в концертната зала на Военноморския клуб. Участие взеха художествен състав „Фолклорни ритми”, театрална формация „Весел миг”, студио „Палас” и Детско шлагерно студио „Да” към ВМК.


Отчетно-изборно събрание на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите – гр. Варна се проведе на 12.11.2014 г. в концертната зала на Военноморския клуб.


Офицерски бал по повод 117 години от създаването на Военноморска база – Варна се проведе на 11.11.2014 г. в концертна зала на Военноморския клуб.


Представители на Военноморски клуб – гр. Варна, съвместно със Съюза на Ветераните от войните в България, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и СОСЗР – гр. Варна отбелязаха Архангелова задушнища и почетоха паметта на загиналите войни с поднасяне на цветя пред паметните плочи в Центален гробишен парк.


Концертна програма „Между есента и зимата” на 26.10.2014 г. представи студио „Палас”, в киносалона на Военноморски клуб – гр. Варна.


В 14–ти Международен фестивал „Звездички” – гр. Прилеп, Република Македония, участваха възпитаници на детско шлагерно студио „ДА” към Военноморски клуб – гр. Варна, от които шестгодишната Александра Тенева спечели първа награда, с песента „Роклята на мама”. Музикалното състезание се проведе от 09.10. до 13.10.2014 г.


Творчеството на Ал. Бъчваров и Хр. Медникаров от литературен клуб „Н. Й. Вапцаров” към Военен клуб – гр. Варна бе представено на 25.09.2014 г. в приемната зала на клуба.


Служители на Военноморски клуб – гр. Варна се включиха на 22.09.2014 г. във възпоменателните чествания по повод отбелязването на Независимостта на България.


В конферентната зала на Военноморски клуб – гр. Варна от 16 до 18.09.2014 г. беше проведена презентазия на продукти на фирма “Медитерм Мениджър” ООД.


Членове на военнo-патриотичните съюзи и представители на ВМК – Варна взеха участие във възпоменателните чествания, по повод 129-та годишнина от Съединението на България на 06.09.2014 г.


Във Военноморски клуб – гр. Варна на 05.09.2014 г. се проведе конференция на тема „45 години народна демокрация и 25 години либерална демокрация”, организирана от СОСРЗ съвместно със сдружение „Общество за приятелство с народите на Русия, Украйна, Беларус и ОНД”.


Концерт на възпитаници на студио „Палас” към Военноморски клуб Варна под надслов „15 години „Палас” се проведе на 29.08.2014 г. на сцена „Раковина” в морската градина на гр. Варна.


Фестивалът „Пътуване към миналото”, с участието на възпитаници на студио „Палас” към Военноморски клуб Варна, съвместно с театрална формация „Весел миг”, бе представен от 20.08.2014 г. до 22.08.2014 г. в музея за Нова история на гр. Варна.


Концерт на студио „Палас” към Военноморски клуб - Варна беше представен на 29.07.2014г. на сцена „Раковина” в Морската градина на гр. Варна.


Представители на Военноморски клуб – гр. Варна участваха на 18.07.2014 г. в Поклонение пред паметника на Васил Левски в Приморски парк по повод 177-та годишнина от рождението му.


Студио „Палас” към Военноморски клуб - Варна участва на 14 и 15 юли 2014 г. в Международния фестивал на изкуствата „Музите” - гр. Созопол.


Работна среща на членове от Федерацията на независимите синдикати в Българската армия към Военноморските сили, се проведе на 15.07.2014 г. във Военноморски клуб – Варна.


Студио „Палас” организира на 08.07.2014 г. в киносалона на Военноморски клуб – гр. Варна концертна програма със специални гости: Илия Луков, танцова формация „Пирина” и актьорът Мариус Донкин.


Детско шлагерно студио „Да” изнесе концертна програма на 03.07.2014 г. в Концертната зала на ВМК - Варна.


Концерт на фолклорен танцов състав „Марина” ще се проведе на 15.06.2014 г. в концертна зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Практико-приложна конференция на тема ”Предизвикателства и перспективи пред психологическото осигуряване в армейска среда” се проведе от 11.06.2014 г. до 13.06.2014 г. в концертна зала на Военноморски клуб – гр. Варна.


Концертна програма представи театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб - Варна в ЦДГ „Теменужка” - гр. Варна, по повод 1-ви юни Ден на детето на 01.06.2014 г.


Благотворителен концерт за събиране на средства за децата и семействата на загиналите и инвалидизирани служители на ОДМВР и МО, с участието на детско шлагерно студио „Да” към Военноморски клуб - Варна, по повод 1-ви юни Ден на детето се проведе в летния театър на гр. Варна на 01.06.2014 г.


Концерт на художествените формации към Военноморски клуб - Варна, съвместно с школа по класически балет „Звездна дъга” се състоя, по повод празника на комплекса „Св.Св. Константин и Елена” на 23.05.2014 г.


Концерт на хора на моряците ветерани „Христо Манолов” и смесен хор „Янко Мустаков” ще бъде изнесен в концертна зала на Военноморски клруб - Варна на 16.05.2014 г.


Майсторски клас по джаз интерпретация, като част от тазгодишната програма на Международният поп-рок-джаз фест „Откритие 2014", бе представен в концертна зала на Военноморски клуб - Варна на 15.05.2014г., със специалното участие на джаз певицата Александрина Симеон, която въведе своите ученици в тайните на вокалното изкуство в стиловете джаз, госпъл и соул.


Концертна програма, с участието на хора на моряците ветерани „Христо Манолов”, женска вокална група „Прибой”, мъжка вокална група „Корали” и фолклорен танцов състав „Марина”, по повод 9 май - Ден на Европа бе представена във Военноморски клуб - Варна на 08.05.2014 г.


На 07.05.2014 г. в социалната кухня към МО - гр. Варна бе организиран празничен обяд за членовете на военно-патриотичните съюзи по повод 6 - ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.


Театрален спектакъл „Училищни щуротии” представи театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб - Варна на младежкия театрален фестивал „Бургаски изгреви - 2014 г.” на 23.04.2014 г.


Празничен обяд за членовете на военно-патриотичните съюзи, ползващи социалната кухня към МО - гр. Варна, по повод Великденските празници бе организиран на 17.04.2014 г.


Концерт на студио „Палас”, съвместно с деца от детска градина „Аз съм българче” се проведе в киносалона на Военноморски клуб - Варна на 16.04.2014 г.


Концерт-спектакъл, по повод 8-ми март - Международен ден на жената, с участието на студио „Палас” и фолклорен танцов състав „Марина”, се проведе на 08.03.2014 г. в концертната зала на Военноморски клуб Варна.


Празничен обяд за членовете на социалната кухня към Министерство на отбраната - гр. Варна, бе организиран по повод Националния празник 3-ти март - Освобождението на България от турско робство на 04.03.2014 г.


Научна кръгла маса на тема: „Съвременна Русия и нейната външна политика и сигурност” се проведе в Заседателна зала на Военноморски клуб - Варна на 17.02.2014 г. Участие взеха членове на СОСЗР - гр. Варна, Клуб на приятелите на Москва, Клуб на приятелите на Санкт Петербург и Българското славянско движение - гр. Варна.


В конкурса „Моята България”, организиран от Община Варна, за поредна година театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб - Варна се представи със свои рецитали на 15.02.2014 г.


Концерт - спектакъл, по повод настъпващите коледни празници с участието на студио "Палас" и балетна формация "Тинити" се проведе на 22.12.2013г. във Военноморски клуб - Варна.


Детско коледно шоу, по повод настъпващите празници представиха Творческите формации към Военноморски клуб - Варна. В него взеха участие децата и младежите от студио "Палас", детско шлагерно студио "Да", фолклорна танцова формация "Марина", театрална формация "Весел миг" и балетна формация "Тинити". Коледният спектакъл се състоя на 21.12.2013 г.


Коледна програма за деца на военнослужещи, по повод настъпващите празници се състоя на 21.12.2013 г. във военноморска база - Варна. Участие взеха студио "Палас" и театрална формация "Весел миг" към Военноморски клуб - Варна.


В социалната кухня към МО - гр. Варна бе организиран празничен обяд за членовете на военно-патриотичните съюзи на 20.12.2013 г.


Хора на моряците ветерани „Христо Манолов”, представи празнична концертна програма за отбелязване на големия християнски празник Коледа, в концертна зала на Военноморски клуб - Варна на 19.12.2013 г.


Театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб - Варна участва в коледен концерт, организиран от Народно читалище „Искра-1924” на 18.12.2013г.


Музикално - театрална формация „Палас” към Военноморски клуб - Варна представи концертна програма, съвместно с балетна формация „Лидер” в Народно читалище „Маяковски”, гр. Варна на 15.12.2013 г.


Студио „Палас” към Военноморски клуб - Варна представи празничен коледен спектакъл „Чудеса по Коледа” за деца на военнослужещи и цивилни служители от МО на 14.12.2013 г.


В социалната кухня към МО - гр. Варна бе организиран празничен обяд за членовете на военно - патриотичните съюзи, по повод 21 ноември - Ден на християнското семейство и отбелязване - 7 години от създаването на социалната кухня в гр. Варна.


Работна среща по въпросите за социалната адаптация на военнослужещите освобождавани от военна служба се проведе в заседателна зала на Военноморски клуб - Варна на 21.11.2013г. На срещата присъстваха координаторите по адаптация от военните формирования на варненски гарнизон и началника на Военно окръжие - Варна.


Годишно отчетно-изборно събрание на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите” на 14.11.2013 г. се проведе в заседателна зала на Военноморски клуб – Варна. Представена бе и презентация на филм за Дружество „Военноинвалид”, гр. Варна. На отчетно-изборното събрание присъстваха представител на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Варна, представител на Регионална служба по заетостта и Председателя на Областния и Общински Съюз на ветераните от войните на България.

Възпитаници на музикално-театрална формация „Палас” към Военноморски клуб - Варна участваха в празничен концерт на 14.11.2013 г., по повод 116 - та годишнина от създаването на Военноморска база - Варна /Пункт за базиране - Варна/.


Хорът на моряците ветерани „Христо Манолов” и вокална група „Берьозка” представиха концертна програма, по повод 1 ноември - Ден на народните будители в концертна зала на Военноморски клуб – Варна.


Военноморски клуб - Варна бе домакин на 10 и 11.10.2013г. на Научна конференция „Морската история в и извън българските музеи”, посветена на 130 годишнината от създаването на Военноморски музей и 90 години от откриването на първата му експозиция във Варна. По повод честванията бе представен и новият VIII том на Годишник на Военноморски музей.

В конференцията взеха участие изследователи в областта на историята и археологията, с доклади, разделени в два тематични кръга: Морската история на България в музеи, сбирки и находки и Морската история на България – прозаични хроники и романтична летопис.


На 01.10.2013 г. вокално-инструментален състав „Морски полъх” към Военноморски клуб – Варна, съвместно с хора на моряците ветерани „Христо Манолов”, участва в концерт посветен на Деня на възрастните хора в гр. Разград, по покана на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите.


На 20. 09. 2013 г. в Концертната зала на Военноморски клуб – гр. Варна се проведе Тържествено събрание – концерт, по повод 21-ви септември – Международен ден на мира и 22–ри септември - Независимостта на България.

В концертната програма участваха женска вокална група “Прибой” и музикално-театрална формация “Палас” към Военноморски клуб - Варна, хора на моряците ветерани “Христо Манолов” и състав за народни песни към СОСЗР - Варна. Гости на мероприятието бяха офицери от резерва на Руската армия.


На 16.09.2013 г. на сцена “Раковина” в морската градина на гр. Варна, концертна програма за гражданите и гостите на града изнесоха възпитаниците на студио “Палас” към Военноморски клуб - Варна.


На 13.09.2013 г. от 9.30 часа в заседателна зала на Военноморски клуб - Варна се проведе заседатие на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България, с участието на представители на всички организации от област Варна.


На 23 и 24.08.2013 г. на сцените в музея за Нова история на Варна и Природонаучния музей, възпитаници на студио “Палас” и детски фолклорен танцов състав “Марина” към Военноморски клуб – Варна, участваха във фестивала за детско и младежко творчество “Пътуване към миналото”.


На 20.08.2013 г. в парк-музей “Владислав Варненчик” - гр. Варна се проведе фестивал за детско и младежко творчество “Пътуване към миналото”, с участието на студио “Палас” и детски фолклорен танцов състав “Марина” към Военноморски клуб Варна.


На 14.08.2013г., Анандита Басу – виртуозната изпълнителка на класически индийски танци и музика представи концерт в киносалона на Военноморски клуб - Варна.

Известната индийска певица и танцьорка пристигна в България след шумните си успехи в САЩ, Канада, Испания, Италия, Полша, Германия и Австрия и завърши световното си турне през 2013 г. с концерти в България – в гр. Стара Загора, гр. Варна и гр. Бургас.


На 01.08.2013 г. в Заседателна зала на Военноморски клуб - Варна се проведе заключителна конференция за отчитане резултатите от проведеното национално военноморско учение с международно участие “БРИЗ 2013”. Участваха представители на Щаб на ВМС, Община Варна, Областна администрация - Варна, ОД МВР - Варна, БЧК, РЦ 112 - Варна, Дирекция “Морска администрация”, МОСВ, ВМА - МБАЛ - Варна и други ведомства и организации.


На 29.07.2013 г. на сцена “Раковина” в морската градина на гр. Варна, концертна програма за гражданите и гостите на града изнесоха възпитаниците на студио “Палас” към Военноморски клуб - Варна.


На 26.07.2013 г., във Военноморски клуб - Варна се проведе работна среща на представители на Хидрографска служба към Военноморските сили на Р България и Председателя на Международната хидрографска федерация, г-н Мустафа Ефтеш.


Студио „Палас” към Военноморски клуб – Варна, взе участие в Международен фестивал на изкуствата „Музите” 2013, в град Созопол.

Участниците представиха своите изпълнения на сцената на летен театър „Аполония“.


На 10.07.2013г. във Военноморски клуб - Варна се проведе Пресконференция на командирите на чуждестранни групи и кораби, участници в международното учение „Бриз - 2013 г.”. Националното военноморско учение с международно участие „Бриз -2013 г.” се провежда от 6 до 15 юли 2013 г. в западната част на Черно море. В него ще участват над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и над 1000 души личен състав от българските Военноморски сили, както и 2 самолета от Военновъздушните ни сили. В „Бриз – 2013 г.” ще се включат още два кораба от Втората постоянна група кораби на НАТО - испанската фрегата „BLAS DE LEZO“ и турската фрегата „SALIHREIS”, патрулният катер „AITTITOS“ на ВМС на Гърция; подводницата „I. INÖNÜ“, ракетният катер „BORA” и миночистачът „SIĞACIK” на ВМС на Турция, както и самолет P-3C ORION от патрулната авиация на САЩ. В процеса на планиране, подготовка и провеждане на учението участват и 21 държавни институции и неправителствени организации.

Учението е планирано под ръководството на командира на ВМС контраадмирал Румен Николов, който е и общ ръководител на „Бриз – 2013 г.”.


На 27.06.2013 г. в Заседателна зала на Военноморски клуб - Варна, Председателят на съюза на ветераните от войните на България, о. р. полк. В. Вълчев връчи грамоти на учители от варненските училища, участвали в подготовката на националният ученически конкурс “Балканската война (1912 г.-1913 г.) - война освободителна”.


На 26.06.2013 г. в киносалона на Военноморски клуб - Варна се проведе концерт на художествените формации - студио “Палас”, фолклорен танцов състав “Марина” и театрална формация “Весел миг”, по повод края на творческия сезон.


На 23.06.2013 г. художествените формации към Военноморски клуб - Варна участваха в благотворителен концерт за набиране на средства за изграждане на детска площадка в с. Куманово, Община Варна.


На 16.06.2013 г. на сцената на киносалона към Военноморски клуб - Варна, студио “Палас” и формация “Арлекин” представиха музикално-театрален спектъкъл.


На 15.06.2013 г. в концертна зала на Военноморски клуб - Варна, студио “Палас” ще представи продукция по пиано.


На 11.06.2013 г. в заседателна зала на Военноморски клуб - Варна, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва проведе кръгла маса на тема - “Руската федерация и Европейският съюз”.


На 03.06.2013 г. Съюза на Военноинвалидите и военнопострадалите - гр. Варна бе домакин на регионалния форум “Програми и мерки за работодатели за социално включване на хората с увреждания” по проект “Равни възможности, реализация, развитие”, финансиран от Европейския съюз.


От 01 до 03.06.2013 г., студио “Палас” към Военноморски клуб - Варна участва във фестивала “Созополис” - гр. Созопол.


На 22.05.2013 г. театрална формация “Весел миг” към Военноморски клуб Варна взе участие в концертна програма по повод 24-ти май, организиран в район “Младост” - гр. Варна.


На 21.05.2013 г. по повод предстоящия празник 24-ти май, в концертна зала на Военноморски клуб - Варна бе организиран концерт с участието на художествените състави и хора на моряците ветерани “Христо Манолов”.


На 18.05.2013 г. Снежина Раева - солист на студио “Палас” към Военноморски клуб Варна взе III-та награда на Международния фестивал “Море и спомени”.


На 15 и 16.05.2013 г. във Военноморски клуб - Варна се проведе Планираща конференция на националното военноморско учение с международно участие “БРИЗ 2013 г.”


На 13.05.2013 г. по повод проведената благотворителна инициатива, организирана от Командването на Военноморските сили, бяха раздадени лакомства и подаръци на децата от дом “Другарче” - гр. Варна. На събитието присъстваха Началника на щаб на Военноморските сили, капитан I ранг Коста Андреев, представители на синдикалната организация на ВМС и служители на ВМК - Варна. Децата от Дома бяха поздравени с изпълнения на певците от студио “Палас” и танцьорите от танцов състав “Марина” към ВМК - Варна.


На 27.04.2013 г. възпитаници на студио “Палас” към Военноморски клуб - Варна участваха в концертна програма, по повод “Празника на цветята”, организиран от Община Варна в Гранд МОЛ - Варна.


От 23 до 25.04.2013 г. в Концертна и Заседателна зала на Военноморски клуб - град Варна, се проведе психологическо изследване на кандидатите за доброволния резерв на въоръжените сили на Р България.


На 19.04.2013 г. в Концертна зала на Военноморски клуб - Варна ще се проведе заседание на Съюза на подводничарите в Република България.


На 10 и 11.04.2013 г. във Военноморски клуб - Варна се проведе Началната планираща конференция на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2013”.Участваха представители на Щаб на ВМС, ВМС - Турция, ВМС - Гърция, ВМС - Италия, структури на МО и БА, Община Варна, Областна администрация - Варна, ОД МВР - Варна, БЧК, РЦ 112 - Варна, Дирекция „Морска администрация”, МОСВ, ВМА - МБАЛ - Варна и други ведомства и организации.


На 5.04.2013г. в концертна зала на Военноморски клуб - Варна, хор на моряците ветерани „Христо Манолов” и Вокално-инструментален състав „Морски полъх” представиха пролетен концерт.


На 28.03.2013 г. в Заседателна зала на Военноморски клуб - Варна се проведе заседание на клуб „Атлантик” към съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.


На 22.03.2013г., във Военноморски клуб - Варна се проведе отчетно-изборна конференция на Съюза на ветераните от войните на България - Варна. Председателят на Областния съвет на СВВБ, о.з. полк. В. Вълчев представи отчетен доклад за периода 2009 - 2012г. На конференцията бяха избрани делегати за IX конгрес на СВВБ. Гости на събитието бяха зам. областния управител на Варна, о.р. котраадмирал Манушев, зам. кмета на гр. Варна, Христо Бозов, Началникът на канцеларията на Командира на ВМС, к 1р Д. Дечев, Председателят на централния съвет на СВВБ, д-р Анастасов.


На 18.03.2013 г. в Концертна зала на Военноморски клуб - Варна, детско шлагерно студио „Да,” представи концерт под надслов „Детско море”, организиран по повод настъпващата пролет.


На 07.03.2013 г. в социалната кухня към МО – гр. Варна, бе организиран празничен обяд, по случай 8 март. Жените посещаващи кухнята бяха поздравени за Международния ден на жената с концертна програма, в която участваха Вокално инструментален състав „Морски полъх” към Военноморски клуб – Варна.


На 07.03.2013 г. във Военноморски клуб – Варна бе представен празничен концерт с участието на художествените формации към клуба, по повод Международния ден на жената 8-ми март.


На 28.02.2013 г. в концертна зала на Военноморски клуб – Варна се проведе научна конференция на тема: „3 март 1878 г. върна България на картата на Европа и Света”, посветена на 135 годишнината от Освобождението на България от Османско иго”. Организатори на мероприятието бяха Военноморски клуб – Варна, съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Варна и Българско славянско сдружение.

Доклади представиха доц. д-р пол. н. Тодор Недев, доц. д-р Иво Стамболийски, о.з. контр. адм. Румен Попов, доц. д-р С. Богословова.

Гости на конференцията бяха Генералния консул на Руската федерация в гр. Варна – Негово превъзходителство Ю. А. Соловьов, представители на ЩАБ на ВМС, членове на военно-патриотичните съюзи и граждани.


На 05.02.2013 г. във Военноморски клуб - Варна се проведе начална планираща конференция за военноморско учение „Бриз 2013” с международно участие. Тя бе открита от Началника на Щаба на ВМС капитан първи ранг Коста Андреев.

В конференцията участваха офицери от Командването на ВМС и военноморска база - ВМС, представители на ВМС на САЩ, Гърция и Турция, както и на правителствени и неправителствени ведомства и организации.


На 18.12.2012г. в киносалона на Военноморски клуб - Варна бяха организирани благотворителен базар и благотворителен концерт за набиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. Благотворителната инициатива бе реализирана с участието на художествените формации към ВМК – Варна и със съдействието на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, Военноморски музей – Варна, в. ф. 32300, Щаб на ВМС и др.


На 15.11.2012г. във Военноморски клуб – Варна се проведе годишно отчетно събрание на съюза на военноинвалидите и военнопострадалите – гр. Варна. Гости на мероприятието бяха представители на централното ръководство на съюза на военноинвалидите и военнопострадалите – гр. София и капитан 1 ранг Дечев – Началник на канцеларията на Командира на военноморските сили.


Българската песен „Мишчици”, изпълнена от 8-годишната Яна Бостанджиева, спечели първа награда в категорията песни за деца до 9 години на 6-ия международен фестивал за детска песен „Раковинки” в Нови Сад, Сърбия, който се проведе от 10.11 до 12.11.2012 г.. Това е и второ успешно международно представяне за малката надежда на детското шлагерно студио „ДА” към Военноморски клуб - Варна, след като преди половин година Яна се завърна с втора награда за изпълнение от 19-то издание на Джурджевдански ТВ фестивал за детска песен на Босна и Херцеговина.


На 12.10.2012г. Студио „Палас” към Военноморски клуб – Варна, участва в концерт под надслов „Младост на младите”, организиран от Община Варна. Инициативата е по повод празника на варненския район „Младост” – 12 октомври.


На 11.10.2012г. от 10.00 часа в Заседателна зала на Военноморски клуб - Варна се проведе работна среща между представители на Хидрографска служба на ВМС на Р. България и Хидрографска служба на ВМС на Р Турция.


На 02.10.2012г. от 17.00 часа в Концертна зала на Военноморски клуб – Варна бe представена книгата „Семафорно-наблюдателната служба на Флота в Балканската война (1912 - 1913 г.)”. Изданието е посветено на 100 – годишнината от създаването на Семафорно-наблюдателна служба на Флота. Включени са документи, свързани с първите страници от историята на бреговото морско и речно наблюдение на българските Военноморски сили (септември 1912 г. – юни 1913 г.), голяма част от които се публикуват за първи път. Съставители на сборника от документи е капитан II ранг о.р. д-р Атанас Панайотов и матрос Петя Петрова от в.ф. 32300.


На 25.09.2012 г. от 17.00 часа в Концертна зала на Военноморски клуб – Варна бяха представени книгите „Добруджа 236” и „Душа на длан” на Кольо Герджиков. Мероприятието бе организирано от Военноморски клуб – Варна и Творческия клуб към СОСЗР – Варна, с участието на хора на моряците ветерани „Христо Манолов”.


На 21.09.2012 г. за членовете на военно - патриотичните съюзи, ползващи социалната кухня към Министерство на отбраната – гр. Варна бе организиран празничен обяд, по повод 22-ри септември - Ден на независимостта на България.


На 25.08.2012 г. в Музея за нова история на гр. Варна се проведе гала-концерта на Фестивала за детско и младежко творчество "Пътуване към миналото", с участието на възпитаници на студио „Палас” и младежки фолклорен танцов състав „Марина” към Военноморски клуб – гр. Варна.


На 21.08.2012 г. възпитаници на студио „Палас” към Военноморски клуб – гр. Варна взеха участие в официалното откриване на второто издание на Фестивала за детско и младежко творчество "Пътуване към миналото" в Музея за нова история на Варна.


На 15.08.2012 г. в Музея за нова история на Варна, по повод празника на града бе изнесен концерт с участието на студио „Палас” и младежка фолклорна формация „Марина” към Военноморски клуб - Варна.


На 13.08.2012г. възпитаници на студио „Палас” към Военноморски клуб - Варна участваха в благотворителен концерт в гр. Варна.


На 9.08.2012г. в киносалона на Военноморски клуб - Варна бе организирано литературно четене и представяне на книги по повод честванията за „100 години Балканска война” и концерт по повод Празника на Военноморските сили. В концертната програма взеха участие школите и художествените състави към ВМК - Варна. Гости на събитието бяха кап. I ранг Камен Кукуров - Заместник командир на Военноморска база - Варна, офицери, матроси, ветерани и гости.


От 6 до 10.08.2012г. в концертната зала на Военноморски клуб - Варна бе експонирана тематична изложба от фотоси по повод празника на Военноморския ни флот.


На 23.06.2012 г. годишна продукция по пиано представи студио "Палас" в галерия "Актив арт".


Театрална формация „Весел миг” към Военноморски клуб – Варна представи ИА „Военни клубове и военно–почивно дело” в Националния театрален фестивал „Малкият смехурко” в гр. Габрово, проведен от 19-ти до 20-ти май 2012 г. Формацията е удостоена със специалната награда на журито.


На 28.04.2012г. в Киносалона на Военноморски клуб - Варна Студио "Палас" представи концерт по случай своя 13-ти рожден ден.


На 07.03.2012 г. по случай 8 март за жените включени в социалната кухня към МО - гр. Варна бе организирана празнична трапеза. Всички жени получиха цветя и бяха поздравени с рецитал от хора на моряците ветерани "Христо Манолов".


На 15.02.2012 г. в Заседателна и Концертна зала на ВМК - Варна се проведе начална планираща конференция на Щаба на Военноморските сили с международно учение "БРИЗ 2012".В конференцията участваха офицери от ВМС на страните членки на НАТО, представители на неправителствени организации, на държавната и местната власт.


На 17.11.2011г. в Концертна зала на Военноморски клуб - Варна се проведе семинар на психолозите на Военноморските сили на тема: "Методическо съвещание - превенция на рисковото поведение във военните формирования на ВМС". Организатор на мероприятието: майор Дерешева - психолог на Военноморските сили.

На събитието присъстваха психолози от военните формирования на ВМС и варненски гарнизон.Article | by Dr. Radut