Jump to Navigation

Мероприятия

В периода 24.01. - 02.03.2018 г. ДДГ "Младост" – гр. София взе участие в националния конкурс „Моята картичка за мама“, организиран от издателска група „Просвета“. Условието на конкурса беше деца от трета и четвърта подготвителна група в детската градина да изпратят снимка на картичка, която са приготвили или изработили за мама по случай 8-ми март Деня на майката и жената.

За отлично представяне в националния детски конкурс са отличени с грамоти – ДДГ "Младост" към МО и нейната възпитаничка Екатерина Варсанова. За всяко дете участник е осигурена награда – книжка с логически задачи.


На 21.12.2017 г. децата от ДДГ „Младост“ посрещнаха Дядо Коледа на летище „Враждебна“. Те заеха първите места, за да видят приказния старец. Гостите от Лапландия кацнаха със самолет АН-30.

Уморен от дългия път Дядо Коледа поседна в специално приготвения кът с елха, където с помощта на Снежанка и джуджетата той с усмивка раздаде подаръци. Децата от ДДГ „Младост“ поздравиха делегацията от Лапландия с песни, стихотворения и сурвакане за здраве.

Екипът на ДДГ „Младост“ сърдечно благодари на командването на ВВС и ВФ 24900 за предоставената възможност да станат част от този вълшебен миг на очакване, пристигане и среща с най-приказния герой – Дядо Коледа!


На 14.09.2017 г. се откри новата учебна година в ДДГ "Младост", гр. София. Децата се забавляваха с театрална постановка и участваха в различни игри – дърпане на въже, викторина, състезателна игра с балони.

На 15.09.2017 г. се проведе отрит урок на Българския антарктически институт, с което се даде началото на първия учебен ден в детското заведение. Представители на антарктическия клуб запознаха децата с живота на Антарктида и с развитието на екосистемата на ледения континент.


По случай 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в ДДГ "Младост" се проведе вълнуваща среща между деца на военнослужещи и цивилни служители от Министерство на отбраната и представители на Гвардейската част и Гвардейския духов оркестър. Децата проявиха жив интерес от работата на гвардейците: „От каква птица са перата на шапките на гвардейците? Какви цветове са униформите им? Колко големи трябва да пораснем, за да станем гвардейци? Приемат ли се жени и деца в гвардейската част?“ Репортаж от срещата ще бъде излъчен на 6 май в сутрешния блок на БНТ 1.


На 01.06.2012 г. децата от ДОДЗ "Младост" – гр. София празнуваха Деня на детето. Празненството започна още от предишния ден с гостуването на театър "ММ" с постановката "Детски чудеса" и продължи с великолепен детски карнавал на самия ден на детето. Празникът завърши с голяма веселба и всяко дете получи лакомства и изненади, подсигурени от техните родители.

  Article | by Dr. Radut