Jump to Navigation

Мероприятия

С Василиева Света литургия на 6 януари 2019 година в катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ловеч, започна църковният празник „Богоявление”. Пред представителната рота от военните формирования 24430 – Троян, 24480 – Ловеч, членове на военно-патриотичните съюзи и клубове „Традиция” от Троян-Априлци, Ловеч и Плевен, ученици и граждани, “Велик водосвет” отслужи Ловчанският митрополит Гавриил. Той освети знамената на военните формирования, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България, клубове „Традиция” - Ловеч, Троян - Априлци и Плевен, и поръси за здраве участниците и гражданите. Литийното шествие премина от храма до големия пешеходен мост над замръзналата река Осъм, и завърши с хвърляне на светия кръст. За трета поредна година в ледените води на реката първи достигна 33-годишният Ивайло Енчев-Рони.


На 14 ноември 2018 година в залата на Военен клуб – Ловеч се проведе Ден на отворените врати и комплексно занятие с ученици от 9-те класове на Професионалната гимназия по механоелектротехника – гр. Ловеч.

Събитията бяха посветени на честването на 140 години от създаването на Сухопътни войски и организирани от военния клуб, съвместно с Военно окръжие – Ловеч.

Служителят на Клуба г-н Николай Василев изнесе беседа на тема: „История на Сухопътните войски”, и представи филма „Мисията на Сухопътните войски”.

Експертът Пенка Мортева от Военно окръжие - Ловеч, отговори на въпросите на учениците, водени от заместник-директора на ПГМЕТ инж. Николай Здравков.

Иновативната форма на комплексните занятия, чрез която подрастващите научават повече за събитията от военната история на България, се превърна в очаквано и запомнящо се преживяване.


На 18.09.2018 г. в Драматичен театър – Ловеч се проведе тържествен концерт-спектакъл. Пред военнослужещи, членове на военно-родолюбивите организации, ученици, граждани и гости от Полша със знаменни групи участваха ВВМУ ”Никола Вапцаров” – Варна, Национален военен университет „Васил Левски” – В. Търново, в. ф. 24480 – Ловеч със знамето на „34-ти Троянски пехотен полк”, СОСЗР – Ловеч, СВВБ – Ловеч, носено от 97-годишния ветеран Стойко Велев и дружество ”Военноинвалид”. След словото на кмета Корнелия Маринова и мултимедийна презентация за 9-та пехотна Плевенска дивизия и 34-ти Троянски пехотен полк, Общинския духов оркестър, с диригент капитан /о. з./ Тотко Рогашки, изпълни „военни маршове” от периода на Първата световна война. Участниците бяха поздравени от бригаден генерал Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски. За проявено и доказано родолюбие и патриотизъм в професионалната и обществена дейност Николай Василев от Военен клуб Ловеч беше награден с Грамота от кмета на Община Ловеч.


На 09.06.2018 г. в зала „Сиконко“ – гр. София, се проведе Националният турнир по акробатичен рокендрол за купа „София – 2018”. Състезателите от клуб „Роксмайл“ при Военен клуб Ловеч взеха участие в турнира с всички двойки и спечелиха 6 медала, от които 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови. В клас „Юноши” двойките Александър Иванов – Ралица Христова, Никола Кушев - Мария Цанова и Николай Петков – Кристина Христова спечелиха златен, сребърен и бронзов медали.


73 години от победата над фашизма и Ден на Европа бяха отбелязани на 09.05.2018 г. във Военен клуб Ловеч. Участниците бяха поздравени от служителя на Клуба майор /з/ Николай Василев, който е и заместник-председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Ловеч. Пред членове на военно- патриотичните съюзи, творци и граждани, слово за войната изнесе председателят на Областния съвет на СВВБ Ганко Бенев. Спомени разказа 96-годишният ветеран подофицер /з/ Стойко Велев.

Поднесени бяха цветя на паметната плоча на ветерана и почетен гражданин на гр. Ловеч генерал-лейтенант /з/ Марко Атанасов – патрон на СОСЗР – Ловеч.


С тържествено събрание и концерт на творци от клуб „Лик” при Военен клуб Ловеч на 04.05.2018 г. бяха отбелязани Денят на храбростта и празник на Българската армия, както и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Слово за значението и мястото на Българската армия през годините изнесе заместник-председателят на областния съвет на СОСЗР – гр. Ловеч майор /з/ Николай Василев. Участниците бяха поздравени от 96-годишния ветеран подофицер /з/ Стойко Велев. Концерт изнесоха и творците от клуб „Култура – СОСЗР”, с ръководител майор /з/ Георги Велев.


На 03.05.2018 г. в Клуба на дейците на културата – гр. Ловеч, Николай Василев – служител на военния клуб, представи книгата „Страж на Родината” на сержант /з/ Вихрен Венков, който е бивш военен кореспондент и член на клуб „Лик”. Книгата е посветена на 140 г. от създаването на Българската армия, и е от поредицата събития, включени в плана за отбелязване на „100 г. от края на Първата световна война”.

Пред директорите на културните институти в града, творци, военнослужещи, граждани и гости, авторът беше поздравен от областния управител господин Георги Терзийски, представители от клуб „Традиция” и „34-ти троянски пехотен полк” Троян – Априлци. За активната му родолюбива дейност Вихрен Венков беше награден с Грамоти от кмета на Община Ловеч госпожа Корнелия Маринова, връчена от директора на дирекция „Култура” майор /з/ д-р Димитър Димитров, от председателите на СОСЗР Ловеч полковник /з/ Гриша Генов и бригаден генерал /з/ Христо Тихинов, Николай Василев от военния клуб и подполковник Теодоси Томанов от в. ф. 24480 - Ловеч.


На 20.04.2018 г. в кабинета на кмета на Община Ловеч госпожа Корнелия Маринова, се проведе работна среща с директорите на културни институти и Военен клуб Ловеч. Николай Василев – служител на Клуба, представи изявите на Военен клуб Ловеч и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Ловеч, които бяха приети в културната програма на Община Ловеч, за честване „100 години от края на Първата Световна война”, за времето от месец май до месец септември 2018 година.


На 09.03.2018 г. във Военен клуб Ловеч се проведе Областна отчетна конференция на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Ловеч, за периода 2017 – 2018 г. Пред делегати от градовете Ловеч, Троян и Тетевен, председателят на Управителния съвет бригаден генерал /з/ Христо Тихинов, отчете успешната работа за организационното укрепване на СОСЗР и издигане авторитета на организацията. В отчетния доклад и изказванията на делегатите и гостите, заместник областният управител господин Бойко Пъдарски, заместник началникът на в. ф. 24430 - Троян подполковник Радослав Църовски, началникът на в. ф. 24480 - Ловеч подполковник Теодоси Томанов, беше отчетено доброто взаимодействие с военните клубове в Ловеч и Троян. Участниците благодариха на служителя от Военен клуб Ловеч майор /з/ Николай Василев, който е и заместник-председател на Областния съвет на СОСЗР и председател на конференцията, за успешната съвместна дейност през отчетния период.


На 19.02.2018 г. в двора на Къкринското ханче се проведе първата зрелищна възстановка „Залавянето на Левски” , организирана от клубовете „Традиция” от градовете Ловеч, Троян и Плевен, за отбелязване на 145 г. от гибелта на Апостола. Участие взеха творците при Военен клуб Ловеч с ръководствата на военните формирования от Ловеч и Троян, членове на ВПС, Военно окръжие, ученици, граждани и гости от гр. Плевен, гр. Троян и страната. Възстановката беше изгледана с голям интерес от малки и големи. Поднесени бяха венци и цветя в знак на признателност към живота и делото на Апостола.


На 18.02.2018 г. в гр. Ловеч, пред най-големия паметник на Васил Левски на хълма „Стратеш”, се проведе гражданско поклонение и тържествена заря-проверка с участието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, генералния консул на Руската федерация в гр. Русе Н. Впр. Андрей Громов, председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски”, Васил Василев, народни представители и представителния духов оркестър на Сухопътните войски. След приветствията на г-жа Цвета Караянчева, кметът на гр. Ловеч Корнелия Маринова и Ловчанският митрополит Гавриил и тържествената заря-проверка, венци и цветя на паметника на Апостола поднесоха военнослужещи от военните формирования в гр. Ловеч, гр. Троян, гр. Плевен, гр. София, Военен клуб Ловеч, членове на СОСЗР, Военно окръжие - Ловеч, ученици, граждани и гости от страната.


С тържествен ритуал във военно формирование 24480 - Ловеч, на 16.10.2017 г. бяха отбелязани „50 години от създаване на Централната ракетно-техническа база” /ЦРТБ/. Представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военен клуб Ловеч и военно формирование 24480 - Ловеч поднесоха цветя на паметника на основателите на поделението. Слово за създаването на ЦРТБ изнесоха основателят на базата подполковник /з/ Стефан Ботев и най-възрастният началник на поделение 24480 – полковник /з/ Мирчо Раевски.


На 05.09.2017 г. във Военен клуб Ловеч се проведе тържествено събрание, посветено на 132-годишнината от Съединението на България. Пред военнослужещи, членове на военно-родолюбиви организации и граждани, слово за значение на Съединението изнесе Николай Василев - служител на Клуба. Участниците бяха поздравени от секретаря на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - майор /з/ Георги Велев. Пенка Мортева – експерт от Военно окръжие ІІ степен Ловеч, представи свободните места за постъпване във Въоръжените сили, както и възможностите за участие в курс за начална военна подготовка. Концерт „Популярни български песни” изнесе бардът майор /з/ Милен Тотев от арт ателие „Лик” към военния клуб.


С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на най-големия паметник в страната, на 18.07.2017 г. бяха отбелязани 180 години от рождението на Васил Левски, обявил гр. Ловеч за център на Вътрешната революционна организация в България. Пред военнослужещи от в. ф. 24480, в. ф. 28060 – гр. Плевен, служители от Военното окръжие и военния клуб, членове на военно-патриотичните съюзи, граждани и гости от страната, слово за живота и делото на Апостола изнесоха кметът на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова и председателят на Общобългарския комитет “Васил Левски“ – г-н Васил Василев.


С филма “Сеячът на надежди“ във Военен клуб – гр. Ловеч на 13.07.2017 г. продължи кинолекторията с документални филми, посветени на 180 годишнината от рождението на Васил Левски. Служителят на клуба Николай Василев представи филма “Апостолът на свободата“, създаден през 1957 г. Филмът разглежда епохата на Възраждането, национално- освободителното движение и неговите водачи. Проследява раждането, израстването и превръщането на Васил Кунчев в главен Апостол на вътрешната революционна организация в България. Участниците бяха поздравени от ветерана – 95-годишния Стойко Велев, както и от о. з. Стоян Младенов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.


На 23.05.2017 г. в залата на Военен клуб – гр. Ловеч се състоя тържествено събрание, посветено на 24 май – Ден на славянската писменост и култура. Пред творци, членове на военно-патриотични съюзи и граждани, слово за значението на празника на българската просвета и култура изнесе Николай Василев – служител на военния клуб. Концерт “Популярни български песни“ изнесе бардът майор /з/ Милен Тотев от арт ателие “Лик“. За активна родолюбива и творческа дейност от клуб “Култура“ към СОСЗР от Област Ловеч наградиха ръководители и творци от школите при военния клуб.


Пред паметната плоча на командира на 9-та Плевенска дивизия при Дойран през 1917 г. - 1918 г. генерал лейтенант /з/ Владимир Вазов, на 20.05.2017 г. в гр.Тетевен с ритуал от представители на клуб “Традиция“ бяха отбелязани 72 г. от смъртта на героя.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва майор /з/ Благовест Пандурски разказаха пред военнослужещи, членове на военно-патриотичните съюзи, граждани и гости от страната за героичния път на генерал Вазов.

Председателят на Областния съвет на СОСЗР – Ловеч и Николай Василев – служител на Военен клуб – гр. Ловеч взеха участие в ритуала и положиха цветя на паметната плоча.


Международният ден на авиацията и космонавтиката беше отбелязан на 12.04.2017 г. с тържества във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци, граждани и гости, слово за мястото на града за развитието на авиацията и космонавтиката и за 38-годишнината от полета на родения в гр. Ловеч космонавт – генерал-лейтенант /з/ Георги Иванов, изнесе Николай Василев – служител на военния клуб. Чрез фототабла беше показано развитието на самолетостроенето в България. За живота и героизма на родения в града летец-изтребител капитан Христо Арнаудов, загинал при таран през м. април 1944 г. в битката за София, разказа писателката Мирослава Метева.


Събрание на дружество ,,Военноинвалид” – гр. Ловеч се проведе на 29.03.2017 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред членове на дружеството и гости слово за ,,102 години от основаването на СВВП в България“ изнесе председателят Христо Илчев. От името на военния клуб приветствие към участниците поднесе Николай Василев – служител на Клуба.


На тържествено събрание, провело се на 02.03.2017 г. и организирано от Военен клуб – гр. Ловеч, бяха отбелязани 139 години от Освобождението на България от турско робство. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани, Николай Василев от арт ателие,,Лик” при военния клуб откри фотоизложба и изнесе слово за войната на тема: ,,Българското участие в Руско-турската война (1877 г. – 1878 г.”). Рецитал от стихове, посветени на Освобождението, изнесоха председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България Ганко Бенев и поетесата Милка Накова.

Концерт „Популярни български патриотични песни“ изнесе бардът, майор /з/ Милен Тотев от арт ателие “Лик“.


На творческа вечер, състояла се на 16.01.2017 г., беше представен романа “Последователите“ на поета-белетрист от гр. София, майор /з/ Ганчо Бакалов. Организатори бяха Военен клуб – гр. Ловеч и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Пред военнослужещи от в. ф. 24480, служители от Дирекция „Култура“ на Община Ловеч, творци, граждани и гости, служителят Николай Василев от военния клуб се спря на многообразното творчество на писателя с над 50 книги. Представи подробно достойнствата на романа, разглеждащ живота и делото на Васил Левски, Михаил Греков и свързаните с гр. Ловеч Атанас Узунов и Христо Иванов – Големия.

Отношение взеха историка Пламен Ечков и писателите сержант /з/ Кирил Петров и сержант /з/ Спартак Попов. За активна творческа дейност и принос в популяризиране на патриотичното възпитание авторът майор /з/ Ганчо Бакалов беше награден с Грамота от председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч, полковник /з/ Гриша Генов.


На 9-та си отчетно-изборна конференция участници от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Ловеч, провела се във Военен клуб – гр. Ловеч, обсъдиха работата за периода 2013 г. – 2017 г. Пред делегати и гости председателят полковник /з/ Гриша Генов отчете успешната работа за организационното укрепване на Съюза и издигане авторитета на организацията. За новия отчетен период 2017 г. - 2021 г. беше избран Управителен съвет с председател полковник /з/ Гриша Генов, зам.-председател майор /з/ Милен Тотев и секретар подполковник /з/ Мариан Петракиев.

За активна дейност и принос в популяризиране на военно-патриотичното възпитание с “Грамота“ на СОСЗР бяха наградени кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и служителят от военния клуб майор /з/ Николай Василев.


Със Златоустова света литургия в параклиса „Въведение Богородично“ при катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ започна на 06.01.2017 г. в гр. Ловеч църковният празник “Богоявление”. Пред представителната рота от военните формирования 24480 - Ловеч и 24430 - Троян, представители на Военен клуб –гр. Ловеч, военно-патриотичните съюзи, ученици и граждани, велик водосвет отслужи Ловчанският митрополит Гавриил. Той освети знамената на военно формирование 24430 – Троян, военно формирование 24480 – Ловеч, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България, клуб „Традиция” от градовете Ловеч, Троян и Априлци, и поръси за здраве участниците и присъстващите граждани.

Литийното шествие, започнало от храма, завърши на пешеходния мост над река Осъм, с хвърляне на светия кръст.


С тържествено събрание и концерт на 05.01.2017 г. във Военен клуб – гр. Ловеч бяха отбелязани ,,169 години от рождението на поета – революционер Христо Ботев”. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци от клуб „Култура” и арт ателие „Лик”, както и много граждани, слово за поета и неговото семейство изнесе Николай Василев – служител на военния клуб. Рецитал по стихове на Христо Ботев представиха Ганко Бенев – председател на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България, майор /з/ Георги Велев – ръководител на клуб “Култура“, и сержант /з/ Спартак Попов. Концерт „Популярни български песни” изнесе майор /з/ Милен Тотев - ръководител на направление ,,Бардове” от арт ателие „Лик” при военния клуб.


На информационна среща, организирана от „Кариерен център“ – Ловеч на 08.12.2016 г., по Европейската програма “Европейски услуги по заетостта“, бяха разгледани проблемите на безработните млади хора до 29 и над 29 години.

Пред работодатели срещата беше открита от Мариана Игнева, главен експерт в „Дирекция Бюро по труда“ - Ловеч. Старши експертът от Военно окръжие - Ловеч Пенка Мортева и служителят на Военен клуб – гр. Ловеч Николай Василев, презентираха професията военнослужещ и обявиха свободните места за военнослужещи, съгласно заповедите на министъра на отбраната.


С месечно обзорно радиопредаване, състояло се на 29.11.2016 г. в радио ,,Ловеч”, беше отчетена работата на Военен клуб – гр. Ловеч за месец ноември. В своетото авторско предаване ,,Българската армия – минало, настояще, бъдеще” ръководителят на арт ателие ,,Лик” при военния клуб Николай Василев запозна радиослушателите с работата на Клуба, военните формирования, Военно окръжие – Ловеч, военно-патриотичните съюзи, Община Ловеч, областната управа и културните институти, за творческите изяви и дейности по военно-патриотично възпитание през месеца. Представи възможностите за живот и отдих в Дома за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в с. Орешак и Военно-почивния комплекс ,,Рибарица“. Поздрави рожденниците, представи плануваните мероприятия и инициативи за месец декември и свободните места за военнослужещи в Българската армия.


С пореден юбилеен концерт барда майор /з/ Милен Тотев от арт ателие „Лик“ при Военен клуб – гр. Ловеч зарадва своите почитатели в гр. Тетевен. Водещият Николай Василев - ръководител на арт ателие “Лик“ и служител на военния клуб, представи живота и песенното творчество на барда. За своята активна концертна дейност известният ловешки бард беше награден с „Почетна значка“ на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Карлово, връчена от председателя – полковник /з/ Антон Мерудийски. Концертът се проведе на 24.11.2016 г. в залата на Община Тетевен.


С цел засилване рекламно-информационната кампания сред учениците в средните училища, военно формирование 24480 – Ловеч със съдействието на военния клуб, организира посещение на музея за въоръжение и техника на 22.11.2016 година. Николай Василев – служител от Военен клуб – гр. Ловеч запозна учениците от 9-ти и 10-ти клас на Професионална гимназия по икономика и търговия, с образците въоръжение и техника, използвани през годините и съхранени за поколенията в специализирания музей. Учениците разгледаха с интерес експонатите и заявиха своето желание да участват в учебни стрелби през пролетта. Директорът на ПГИТУ - госпожа Пенка Драганска, благодари на началника на военното формирование подполковник Теодоси Томанов и на Николай Василев за възможността да се докоснат до българската военна история.


Със събрание и филм, организирани от арт ателие „Лик” и клуб „Култура” при Военен клуб – гр. Ловеч, бяха отбелязани “131 години от Сръбско – българската война” /02.11.1885 г. - 14.11.1885 г./. Пред ветерани, членове на военно-родолюбивите организации, творци и граждани, ръководителят на арт ателие „Лик” Николай Василев изнесе слово за хода на бойните действия. Председателят на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч Ганко Бенев запозна присъстващите с участието на Ловешките чети в хода на бойните действия. Писателят, сержант /з/ Вихрен Венков от клуб „Култура”, разказа за участието на родения в гр. Ловеч капитан Никифор Никифоров - командир на Търновския полк по време на войната. Участниците гледаха с интерес филма „Защитата на Съединението” /2 част/. Мероприятието се проведе във Военен клуб – гр. Ловеч на 11.11.2016 г.


На информационна среща, организирана от Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда - Ловеч”, бяха разгледани проблемите на заетостта по Европейската програма “Европейски услуги по заетостта“. Пред бивши военнослужещи и граждани срещата беше открита от Мариана Игнева - главен експерт в ДБТ - Ловеч. Със съдействието на служител от военния клуб, експерт от Военно окръжие - Ловеч презентира професията военнослужещ и обяви, съгласно заповед № ОХ - 816/25.10.2016 г., свободните 59 места за пунктовете на Военномедицинска академия – София. Информационната среща се проведе на 10.11.2016 г. в ДБТ „Кариерен център“ – Ловеч.


На творческа вечер, проведена на 27.10.2016 г. в Клуб на дейците на културата – гр. Ловеч, с участието на заместник областния управител Георги Терзийски, творците от клуб арт ателие „Лик“ и клуб „Култура“ при Военен клуб – гр. Ловеч, граждани и гости, беше представена книгата „Под знака на петте кръга“ на писателя Васил Митевски. Литературният критик Найден Ангелов представи книгата, посветена на живота на офицера, генерал-полковник /з/ Владимир Стойчев. Служител на военния клуб представи спортната кариера на генерала и мястото му за издигане престижа на българския спорт, като дългогодишен председател на Българския олимпийски комитет. За военно-родолюбивата му дейност писателят Васил Митевски беше награден с Грамоти от клуб “Лик“ и клуб “Култура“ при военния клуб, връчени от ръководителите майор /з/ Георги Велев и майор /з/ Николай Василев.


Шест двойки на клуб „Роксмайл” при Военен клуб – гр. Ловеч, представиха България на 8.10.2016 г. в европейски клубен турнир по акробатичен рокендрол с участието на 16 държави, който се проведе в гр. Прага – Република Чехия.

Състезателната двойка в клас „Деца” - Цветомир Маринов и Зорница Заимова заеха 12-о място в крайното класиране, Николай Петков – Кристина Христова заеха 19-о място, 26-о място зае двойката Георги Конов – Теменуга Монова, а Александър Ангелов и Ралица Христова останаха 28-ми. В клас „Юноши” при голяма конкуренция Александър Иванов и Цветина Нацева заеха престижното 16-о място, а другата двойка Владислав Мишев – Мария Цанова зае 19-о място.


С тържествен концерт “60 години Милен Ботев“, организиран от Военен клуб – гр. Ловеч, беше отбелязан юбилеят на известния ловешки бард, който е и 20 години член на арт ателие “Лик“ и заместник-председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч. Носителят на 104 международни, национални и регионални награди беше награден от Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с „Почетна Грамота“ и „Плакет“ от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Свои награди и поздравителни адреси връчиха Областна управа – Ловеч, Общини Троян, Тетевен, Карлово, Несебър, Слънчев бряг, СОК “Камчия“, Регионална библиотека, Регионален исторически музей и др.


С издигане на националния флаг от знаменосци на Националната гвардейска част пред катедралния храм “Свети Свети Кирил и Методий“ започнаха тържествата, посветени на празника на гр. Ловеч – 11 май. Пред децата участници в щафетата “Пламъчета сини“, ученици, граждани, военнослужещи, гости от руския град Лотошино, гвардейците дефилираха в центъра на града и представиха спектакъла “Искри“. Изпълненията на солистите от представителния ансамбъл на Въоръжените сили, лазерното шоу и зарята допринесоха за тържественото настроение.

Спектакълът и концертът се проведоха на 11.05.2016 г. в гр. Ловеч на площад “Екзарх Йосиф І“.


С концерт ,,Популярни фронтови песни“ бардът майор /з/ Милен Тотев от арт ателие ,,Лик“ при Военен клуб – гр. Ловеч зарадва своите почитатели в гр. Тетевен. Представен от председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва майор /з/ Благовест Пандурски, пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани той изпълни руски фронтови песни, посветени на 71 годишнината от победата над фашизма и ден на Европа – 9 май.

 


71 години от победата над фашизма и ден на Европа отбелязаха на 09.05.2016 г. със събрание членовете на Съюза на ветераните от войните на България във Военен клуб – гр. Ловеч. Участниците бяха поздравени от служител на Клуба, а слово за войната изнесе председателят на Областния съвет на Съюза Ганко Бенев. За участието на 34-ти троянски пехотен полк, квартирувал в Ловеч, разказа сержант /з/ Спартак Попов. Спомени разказаха ветераните кандидат подофицер Стойко Велев и Вълчо Вълчев. Участниците изгледаха филма “Нашата Отечествена“.


Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните на България от гр. Ловеч отбелязаха на 05.05.2016 г. във Военен клуб – гр. Ловеч Деня на храбростта и празник на Българската армия с тържествено събрание и концерт. Слово за значението и мястото на Българската армия през годините изнесе председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч полковник /з/ Гриша Генов. Участниците бяха поздравени от служител на военния клуб и от председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч Ганко Бенев. Поздравителен адрес от името на председателя на Централния съвет на СОСЗР генерал лейтенант /з/ Стоян Топалов поднесе председателят на Областния съвет на СОСЗР – Ловеч подполковник /з/ Валентин Андреев. Концерт “Популярни български песни“ изнесе бардът майор /з/ Милен Тотев от арт ателие “Лик“ при военния клуб.


На тържество с концерт Военен клуб – гр. Ловеч отбеляза Международния ден на авиацията и космонавтиката – 12 април. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци, граждани и гости, слово за авиацията и космонавтиката и 37 г. от полета на родения в гр. Ловеч космонавт генерал- лейтенант /з/ Георги Иванов изнесе служител на военния клуб. На фототабла беше показано развитието на самолетостроенето в гр. Ловеч и България. В своето изказване ръководителят на клуб “Култура“ при военния клуб майор /з/ Георги Велев разказа за 55 годишнината от първия полет в Космоса. За героизма на родения в Ловеч летец-изтребител капитан Христо Арнаудов, загинал при таран през м. април 1944 г. в битката за София, разказа писателката Мирослава Метева. Концерт в чест на празника изнесе барда майор /з/ Милен Тотев от арт ателие “Лик“.


На 06.04.2016 г. Военен клуб – гр. Ловеч отбеляза 71 години от Мурската настъпателна операци на Първа армия. Пред ветерани от войната, членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани, слово за героизма на българските офицери, подофицери и войници, изнесе председателят на Областния съвет на ветераните от войните г-н Ганко Бенев. Спомени за своето участие в сраженията споделиха ветераните подофицер Стойко Велев и Вълчо Вълчев. Участниците изгледаха филма “Нашата Отечествена“ - ІІ част, представен от служител на военния клуб.


Военен клуб – гр. Ловеч отбеляза с беседа 195 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани на 01.04.2016 г. слово за идеолога на националната революция изнесе служител на военния клуб. В своите изказвания творците от клуб “Култура“ сержант /з/ Кирил Петров, писателката Мирослава Метева, майор /з/ Георги Велев и председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България г-н Ганко Бенев изтъкнаха заслугите на революционера-демократ, журналист, писател и дипломат.


На 90-годишния си юбилей, подполковник /з/ Марин Йотов, доброволец – ветеран от войната и член на клуб “Култура“ при Военен клуб – гр. Ловеч, посвети 14-та си книга “Колоритни личности“ 2. Пред ветерани от войната, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, творци, граждани, близки и гости на юбиляра, бяха връчени поздравителни адреси и награди от Съюза на ветераните от войните в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, военния клуб, Регионалния исторически музей, Държавния архив, Клуба на дейците на културата, читалище “Вълко Русковски“ – Угърчин, от родното му село Драгана, близки и граждани. Книгата беше представена от редактора на всичките 14 книги Кольо Станчевски.


На тържествено събрание, организирано на 02.03.2016 г. от Военен клуб – гр. Ловеч, бяха отбелязани 138 години от Освобождението на България от османско владичество. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани служител на военния клуб откри фотоизложба и изнесе слово за войната на тема: „Българското участие в Руско-турската война 1877 г. – 1878 г.“ Рецитал от стихове, посветени на Освобождението, изнесе председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България - Ганко Бенев. Краеведът и писател от клуб „Култура“ сержант /з/ Кирил Петров запозна участниците с оръжията на воюващите страни. Участниците гледаха филма ,,Генерал Николай Григориевич Столетов – командир на Българското опълчение“.


С поднасяне на венци и цветя на паметници и паметни плочи на загиналите за Освобождението на Ловеч, на алеята на паметниците на загиналите руски войни започнаха тържествата, посветени на националния празник 3-ти март.

Тържествата продължиха с ритуал пред паметника на войводата Тодор Кирков в квартал ,,Вароша”. Пред стотици деца, военнослужещи от военно формирование 24480, служители на военно окръжие и на Военен клуб – гр. Ловеч, членове на военно-патриотичните съюзи и граждани, слово за руското, румънското, финландското и българското участия в Освобождението на града преди 138 години изнесе кметът на Общината г-жа Корнелия Маринова.


На събрание, организирано от клуб ,,Лик” и клуб „Култура“ при Военен клуб – гр. Ловеч, на 18.02.2016 г. бяха отбелязани 143 години от гибелта на Васил Левски. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани, слово за живота и дейността на Апостола изнесе служител на военния клуб. Ръководителят на арт ателие „Лик“ представи снимки на Левски с неговите съратници от Българския революционен централен комитет, заветите и моралния кодекс на Апостола. Стихове, посветени на Васил Левски представиха, майор /з/ Милен Тотев, капитан /з/ Йордан Йорданов и сержант /з/ Спартак Попов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч, след което участниците изгледаха филма ,,Сеячът на надежди”.


На работна среща, която се проведе на 02.02.2016 г. във Военен клуб – гр. Ловеч, бе обсъдена програмата за честване на 135 години от основаването на Висшето военноморско училище ,,Никола Вапцаров“ - гр. Варна. Капитан 2 ранг /з/ Тодор Йотов - началник на международната дейност, и полковник Георги Пенев от щаба запознаха домакините от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Ловеч и Военен клуб – гр. Ловеч с планираните изяви. Председателят на Асоциацията на завършилите военноморското училище – секция Ловеч капитан 3 ранг /з/ Никола Филипов, разказа за работата на секцията през годините, за военно-родолюбивото и патриотично възпитание на младите хора. Той благодари на началника на военноморското училище капитан 1 ранг професор д. в. н. Боян Медникаров за решението гр. Ловеч да бъде втория град след Русе, в който да се проведе на 26.02.2016 г. тържествена вечер с концерт, в чест на юбилея.


На литературна вечер „Коледен благослов”, с участието на творци от арт ателие „Лик” и клуб „Култура” при Военен клуб – гр. Ловеч, завърши творческата година на клуба на дейците на културата. Пред поети, писатели, граждани и гости, отчет за 2015 г. година представи секретарят на клуба на дейците на културата госпожа Жанина Илиева. Със свои стихотворния и разкази участваха творците Тодор Георгиев, Кирил Петров, Ганко Бенев, Екатерина Пенчева и д-р Наталия Матвеева. Концерт “Популярни песни” изнесе барда майор /з/ Милен Тотев, ръководител направление „Бардове” при военния клуб. За активно участие в културната дейност и съдействие при провеждане мероприятията на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва през 2015 г., със “Свидетелство” бяха наградени Жанина Илиева от клуба на дейците на културата и Николай Василев от военния клуб. Наградите бяха връчени от секретаря на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч майор /з/ Георги Велев, който е ръководител на клуб „Култура”.


На работна среща, посветена на Национална програма „Родолюбие”, беше обсъден проектът „Войнската слава на Стрямската долина”. За проекта, реализиран на 19.11.2015 г. в гр. Карлово от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Карлово, военно формирование 34750 – Карлово и ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”, пред участници от Военен клуб – гр. Ловеч, Съюза в гр. Ловеч и военно формирование 24480 – Ловеч, разказа ръководителят на проекта майор /з/ Стефан Груев. Бяха обсъдени конкретни стъпки, за продължаване работата по проекта на територията на гр. Ловеч, за популяризиране войнската слава на Българската армия в областен и национален мащаб. За активна военно-родолюбива дейност, майор /з/ Николай Василев и майор /з/ Милен Тотев от клуб „Лик” при военния клуб, бяха наградени с “Плакет” и книги, от председателя на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Карлово, полковник /з/ Антон Мерудийски. Срещата се проведе на 26.11. 2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч.


Представяне на книгата „Пера под патроните“ с автор полковника от запаса на Съюза на ветераните от войните на България Стефан Стефанов, и среща-разговор с историка Румяна Чакърова, се проведе на 26.11.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. На мероприятието присъстваха ветерани, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, творци и ученици от 9-ти клас на Средно общообразователно училище „Свети Свети Климент Охридски“, което беше организирано съвместно с клуб „Култура“ към военния клуб. Творческата среща предизвика дискусии и много въпроси от младото поколение, а ветеранът Стойко Велев разказа за приноса на културните дейци, участвали преди 70 години във Втората световна война. Грамота от председателя на клуб „Култура“ Георги Велев получи авторът на книгата, за принос във военно-патриотичното възпитание на младите хора.


С акустичен концерт на барда майор /з/ Милен Тотев от арт ателие „Лик” при Военен клуб – гр. Ловеч, се проведе тържеството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Несебър. Пред членове на Съюза, творци, български и руски граждани, слово изнесе организаторът и водещ на изявата, председателят на Съюза подполковник /з/ Христо Николов. Бардът Милен Тотев поздрави участниците с „Популярни песни” на руския бард и ветеран от войната Булат Окуджава. За своята активна концертна дейност майор /з/ Милен Тотев получи благодарност от кмета на Община Несебър - Николай Димитров. Тържеството се проведе на 13.11.2015 г. в Ритуална зала „Сочи”, която се намира в стария град Несебър.


Събрание, посветено на „103 години от първата морска победа на торпедоносеца „Дръзки” над крайцера „Хамидие”, се проведе на 06.11.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред членове на военно-родолюбивите организации, творци и граждани, слово изнесе председателят на Асоциацията на възпитаниците на морското училище в гр. Варна - секция Ловеч, капитан 3-ти ранг /з/ Никола Филипов. Ръководителят на клуб „Култура” при военния клуб – майор /з/ Георги Велев представи книги за морската слава на България. За активна творческа и военно-патриотична дейност капитан 3-ти ранг /з/ Никола Филипов беше награден с Грамота на клуб „Култура”, която беше връчена от председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч полковник /з/ Валентин Андреев.


Събрание, посветено на „103 години от първата морска победа на торпедоносеца „Дръзки” над крайцера „Хамидие”, се проведе на 06.11.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред членове на военно-родолюбивите организации, творци и граждани, слово изнесе председателят на Асоциацията на възпитаниците на морското училище в гр. Варна - секция Ловеч, капитан 3-ти ранг /з/ Никола Филипов. Ръководителят на клуб „Култура” при военния клуб – майор /з/ Георги Велев представи книги за морската слава на България. За активна творческа и военно-патриотична дейност капитан 3-ти ранг /з/ Никола Филипов беше награден с Грамота на клуб „Култура”, която беше връчена от председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч полковник /з/ Валентин Андреев.


Мултимедийна презентация на филма „Паметта е жива”, посветен на „70 години от победата над хитлерофашизма”, беше представена на 04.11.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч пред ветерани, творци, членове на военно- родолюбиви организации и граждани. Ръководителят на клуб арт ателие „Лик” при военния клуб представи историята за създаването на филма и неговите автори от Съюза на ветераните от войните на България. Спомени за войната и пътуването след 70 години в страните Сърбия и Унгария споделиха председателят на Съюза на ветераните от войните на България – гр. Ловеч Ганко Бенев и ветераните Стойко Велев и Цвятко Цвятков, които са участници във филма.


Събрание, посветено на „Участието на Ловешките ветерани в Първата фаза на II-та Световна война” в периода септември – декември 1944 г., се проведе във Военен клуб – гр. Ловеч на 23.10.2015 г. Събитието се организира съвместно със Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч, като председателят на регионалната структура на ветераните Ганко Бенев и автор на 4-ри книги, посветени на Втората световна война, запозна членовете на родолюбивите военно-патриотични организации, творци и граждани със спомени и исторически свидетелства от ветерани. Свои спомени разказаха, майор /з/ д-р Руси Русев и подофицер Стойко Велев. Стихове за войната рецитира Наталия Осенска, секретар на Съюза на ветераните от войните на България - Ловеч.


Творците от арт ателие „Лик” и клуб „Култура” при Военен клуб – гр. Ловеч проведоха литературно-музикалната вечер, която се състоя на 20.10.2015 г. в Клуба на дейците на културата. Пред творци, военнослужещи, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и гости, д-р Наталия Матвеева – участник в клуб „Култура” при военния клуб направи презентация на свои разкази, номинирани за литературни награди в литературни алманаси.

Писателката беше наградена от ръководителя на клуб „Култура” и секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Област Ловеч, майор /з/ Георги Велев. С акустични изпълнения на китара участва бардът - майор /з/ Милен Тотев, ръководител направление ”Бардове” в арт ателие „Лик” при военния клуб.


Четири двойки от Клуб за акробатичен рокендрол "Роксмайл" при Военен клуб – гр. Ловеч, представиха България на 17.10.2015 г. на турнира за Световната Купа по акробатичен рокендрол, който се състоя в град Филах - Република Австрия. В него участваха най-силните състезателни двойки в момента. Александър Иванов - Цветина Нацева заеха 45-о място, а успешен дебют на международни състезания направиха Цветелин Маринов - Зорница Заимова, заели 49-о място. Николай Петков - Кристина Христова останаха на 61-во място, а Веселин Читинов - Моника Раевска заеха 63-то място. Двойките на Клуб за акробатичен рокендрол "Роксмайл" – Ловеч завършват тази година като водачи в годишната ранглиста на страната.


При засилен интерес в гр. Велико Търново, на 16.10.2015 г. в залата на Регионалната библиотека, се проведе творческа вечер пред преподаватели от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, творци, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и граждани. Бившият ректор на университета проф. д-р Пламен Легкоступ, представи книгата на проф. Огнян Герджиков – бивш председател на Народното събрание – „Аз не бях политик“. С акустични изпълнения на китара барда – майор /з/ Милен Тотев от арт ателие „Лик” при Военен клуб – гр. Ловеч, зарадва участниците и получи благодарност от домакините.


Тържествено събрание с концерт, за отбелязване “60 години от създаване на военно формирование 24480 – Ловеч”, се проведе на 14.10.2015 г. в салона на Драматичен театър – Ловеч. Генералите, адмиралите, офицерите, сержантите, цивилните служители, воините от запаса и резерва, ветераните и гостите от страната бяха поздравени от министъра на отбраната г-н Николай Ненчев. Награди бяха връчени от командващия на съвместното командване на силите генерал майор Любчо Тодоров, директора на дирекция ”Логистика” в Министерство на отбраната, бригаден генерал Валентин Кръстев, и кмета на Община – Ловеч г-н Пламен Петков. Концерт изнесоха състави и индивидуални изпълнители от Арт ателие „Лик”, Клуб „Култура” и Клуб за акробатичен рокендрол „Роксмайл” при Военен клуб – гр. Ловеч.


Събрание, посветено на “100 години от включване на България в Първата световна война”, се проведе на 02.10.2015 г. във Военен клуб –гр. Ловеч.

Слово пред членове н родолюбивите организации, творци и граждани, изнесе ръководителят на Арт ателие ”Лик” при клуба Николай Василев. Стихотворения за войната рецитира председателят на Съюза на ветераните от войните на България - Ловеч, писателят Ганко Бенев. Концерт ”Популярни български песни” изнесе барда, майор /з/ Милен Тотев от Арт ателие ”Лик”.


На 22.09.2015 г. в с. Рибарица – Община Тетевен, местността „Костина”, се проведе тържество за отбелязване на “172 години от рождението на Георги Бенковски - героя от Априлското въстание” и “107 години от обявяване Независимостта на България”. Пред областния управител д-р Мадлен Бояджиева, военнослужещи от военно формирование 24340 - Троян, служители на Военен клуб – гр. Ловеч, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Ловеч, Троян, Тетевен, Разград и Раковски, ученици и гости от страната, слово изнесоха председателите на Съюза от Тетевен и Ловеч, майор /з/ Благовест Пандурски и полковник /з/ Гриша Генов. Представители от клуб „Традиция” – Троян-Априлци, с председател капитан Дочо Николов, направиха възстановка в чест на “100 години от включване на България в Първата световна война”.Участниците поднесоха венци и цветя в знак на признателност към героите, загинали за България.


Концерт в чест на „107 години от обявяване Независимостта на България“, по покана на Община Ловеч, на 22.09.2015 г. на сцената на площад „Тодор Кирков“ изнесе певицата Тони Димитрова. Военнослужещи, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България, членове на творчески формации при военния клуб и семействата им наблюдаваха анимирано лазерно шоу на скалния венец на хълма „Стратеш“, посветено на празника. Излъчен беше и аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина – Историята своя тачим“, разказващ историята на гр. Ловеч, за личности и събития, случили се през вековете.


На 15.09.2015 г. в гр. Ловеч, в двора на най-голямото основно училище в Ловешка област ОУ ”Васил Левски”, се проведе тържествено откриване на новата учебна 2015 г. – 2016 г. Пред народните представители Корнелия Маринова и Димитър Долапчиев, официалните лица от Областната управа, Общината и Регионалния инспекторат, ученици, родители и близки, слово изнесе Илица Петрова - директор на училището. Служител на Военен клуб – гр. Ловеч поднесе поздравителен адрес от името на изпълнителния директор на Агенцията г-н Валентин Гагашев и връчи разделители за книги на първокласниците, изработени от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ в рамките на Национална кампания „Родолюбие“, с пожелание да изучат славната история и символите на България.


Тържествено събрание, посветено на „130 години от Съединението на България“, се проведе на 04.09.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред военнослужещи, членове на военно-патриотичните съюзи и граждани, слово за значението на Съединението произнесе служител на Клуба. Секретарят на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч, майор /з/ Георги Велев, връчи юбилеен медал „70 г. от победата над фашизма” на писателя от клуб „Култура” – СОСЗР, д-р Наталия Матвеева. Концерт „Популярни български песни” изнесе бардът майор /з/ Милен Тотев от Арт ателие „Лик” при военния клуб.


Тържество с ритуал за откриване на паметна плоча на генерал лейтенант Теодоси Даскалов се проведе на 02.09.2015 г. в с. Горско Сливово, община Летница.

Слово пред кмета на града д-р Красимир Джонев, жители на селото и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Военен клуб – гр. Ловеч изнесе Тодор Иванов. Генерал Теодоси Даскалов е внук на поборника бачо Киро Петров, участник във войните и военен министър в периода 1938 г. – 1942 г.


В панихида и ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметниците в Алеята на българо-руската дружба и паметната плоча на героя Цачо Шишков участие на 22.08.2015 г. взе служител на Военен клуб – гр. Ловеч, заедно с представители на военно формирование 24480, Военно окръжие, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България, Община Ловеч и граждани.

Със слово на кмета Минчо Казанджиев, откриване на Национален пленер за живопис, скулптура и фотография ”Дувари – 2015”, концерт на Градския оркестър и прожекция на филма ”Адмирал”, беше отбелязано ,,138 г. от второто освобождение на Ловеч от турско робство” /22.08.1877 г./.


Събрание, посветено на 178 г. от рождението на Васил Левски, се състоя на 17.07.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред членове на военно-патриотичните съюзи, творци и граждани, слово за Апостола изнесе служител на Клуба. Свои стихове за великия българин, прочете председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч г-н Ганко Бенев. Пианистката Наталия Осенска изпълни свои песни за Ловеч и Апостола. Участниците в мероприятието изгледаха филма ,,Апостолът на свободата”, представен от военния клуб.


Тържествено събрание, посветено на 2-ри юни – Ден на Ботев и падналите за свободата на България, се проведе на 02.06.2015 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Слово изнесе председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч г-н Ганко Бенев.

Майор /з/ Анатоли Бакърджиев от Областния военен отдел, връчи грамоти на ветерани от войните от името министъра на отбраната. Ветераните и гостите бяха поздравени от председателя на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч, полковник /з/ Гриша Генов и от главния специалист в Клуба.


В читалище ,,Наука – 1870” - гр. Ловеч се проведе юбилейна творческа вечер, посветена на 80 годишнината на Красимир Андреев – музикален деец. В мероприятието участваха творците от Арт ателие „Лик” и Клуб „Култура” при Военен клуб - гр. Ловеч, военнослужещи от военно формирование 24480 – Ловеч, граждани, ученици от СОУ „Св. Св. Климент Охридски” и гости на града.

За своя дългогодишен принос в развитие на музикалното изкуство през годините и като диригент на хора на запасните офицери, Красимир Андреев беше награден с Почетна грамота от Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч и с Поздравителен адрес от Клуб „Култура” към военния клуб.


Държавното първенство по акробатичен рокендрол за 2015 г. се проведе на 16.05.2015 г. в зала „Арена спорт” – гр. Пловдив. Състезателите от Клуб по акробатичен рокендрол ,,Роксмайл” при Военен клуб – гр. Ловеч, взеха участие в състезанието и спечелиха 6 медала – 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов, в различните състезателни класове.


В гр. Ловеч се проведе специализирана младежка трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда” – гр. Ловеч. Пред 95 младежи и граждани, с участието на над 30 фирми от града и областта, борсата беше открита от директора на Дирекция „Бюро по труда” Мая Василева и заместник областния управител Георги Терзиев. Експерт от Областен военен отдел – гр. Ловеч представи професията ,,военнослужещ”. В презентацията участие взе и главният експерт във Военен клуб - гр. Ловеч Николай Василев.


Служители на Военен клуб – гр. Ловеч, съвместно с членовете на Съюза на ветераните от войните на България от града, гостуваха на личния състав на военно формирование 24480 – Ловеч.

Ветераните бяха приветствани от командира на военно формирование 24480 – Ловеч майор инж. Теодоси Томанов, след което гостите посетиха музея за ,,Бойни припаси” и музея за ,,Въоръжение и техника”, намиращи се в района на военното формирование.

Поднесени бяха цветя на паметника на патрона на Съюза на ветераните от войните на България в гр. Ловеч - поручик Иван Беневреков, носител на ордена ,,За храброст” I, II, III и IV степен.

Юбилейни медали ,,70 години от победата над фашизма” бяха връчени на 10 ветерана от председателя на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч Ганко Бенев и командира на военно формирование 24480 – Ловеч майор инж. Томанов.


Главният специалист от Военен клуб – гр. Ловеч, заедно с членове на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч господин Ганко Бенев, посетиха с. Горно Павликени, област Ловеч. Заедно с кмета и ръководството на дружеството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в с. Горно Павликени и неговия председател подполковник /з/ Младен Кочев, поднесоха цветя на паметника на загиналите във Втората световна война и връчиха юбилеен медал на ветеран от войната ,,70 години от победата над фашизма”.


На 08.05.2015 г. главният специалист от Военен клуб – гр. Ловеч, заедно с членовете на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч и председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч господин Ганко Бенев, посетиха с. Прелом.

Заедно с кмета на с. Прелом – г-жа Венета Кисьова поднесоха цветя на паметника на загиналите във войните и връчиха на ветеран от войната юбилеен медал ,,70 години от победата над фашизма”.


За отбелязване на 70 годишнина от края на Втората световна война и победата над хитлерофашистка Германия, главният специалист във Военен клуб - гр. Ловеч, съвместно с Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Ловеч и председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч господин Ганко Бенев, посетиха с. Малиново, община Ловеч, където бяха поднесени цветя на паметника на загиналите във Втората световна война военнослужещи от Българската армия, както и на паметната плоча на героя, летеца изтребител полковник /з/ Христо Арнаудов, загинал в защита небето над София през април 1944 г.

На тържеството участие взеха кмета на с. Малиново – подполковник /з/ Петър Матеев, директорът на Основно училище „Васил Левски” - Хасан Караали, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от с. Малиново, жители на селото и ученици – членове на клуба „Приятели на ветераните”.

Слово за участието на Българската армия във войната изнесе историкът Николай Колев.


На 07.05.2015 г. главният специалист във Военен клуб – гр. Ловеч, съвместно с Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Ловеч и председателя на Съюза на ветераните от войните на България – Ловеч господин Ганко Бенев, посетиха с. Баховица и с. Александрово, Област Ловеч.

Заедно с кметовете на двете села и ръководствата на местните дружества на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, поднесоха цветя на паметниците на загиналите във Втората световна война и връчиха на ветерани от войната юбилейни медали ,,70 години от победата над фашизма”.


Кинолектория, посветена на ,,70 години от участие на Българската армия във Втората световна война” се проведе във Военен клуб – гр. Ловеч. Пред ветерани от войната, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и граждани, главният специалист от военния клуб – ръководител на арт ателие ,,Лик”, представи историята и създаването на филма ,,Зарево над Драва”.


В ежегодния “Военен ритуал” по поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски в град Ловеч участие взеха Военен клуб – гр. Ловеч, съвместно с военно формирование 24480, Областният военен отдел, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на ветераните от войните на България, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, ученици, дипломанти от посолството на Холандия, граждани и гости на града. Слово за Апостола изнесоха кметът на Община Ловеч – капитан /з/ Минчо Казанджиев, вицепрезидентът на Република България – г-жа Маргарита Попова и Негово Преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил.


В Богоявленската литургия и ежегодния ,,Богоявленски водосвет” в катедралния храм ,,Св. Св. Кирил и Методий” на 06.01.2015 г. участие взе Военен клуб – гр. Ловеч. Ловчанският митрополит Гавриил извърши водосвет на знамената на военните формирования, знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и знамето на Съюза на ветераните от войните на България. На събитието присъстваха народният представител г-жа Корнелия Маринова, областният управител г-жа Мадлена Бояджиева, кметът Минчо Казанджиев, военнослужещи и цивилни служители от военни формирования 24480 - Ловеч и 24430 - Троян, Областен военен отдел - Ловеч , дружества ,,Традиция” от гр. Ловеч и гр. Троян, градският духов оркестър, граждани и гости на града. Ритуалът беше отразен от екип на Военния телевизионен канал – гр. София.


Концерт „Фронтови песни” изнесе на 27.11.2014 г. в Спортно-оздравителен комплекс „Камчия бардът майор /з/ Милен Тотев, ръководител на направление ,,Бардове” в арт ателие „Лик” при Военен клуб – гр. Ловеч. Концертът за руските ветерани и семействата им от гр. Москва е част от турнето като лауреат на 12-ия Национален фестивал на фронтовата песен ,,Альоша”, посветено на ,,70 години от победата над фашизма и края на Втората световна война”. За проявен професионализъм и ,,40 г. концертна и творческа дейност”, ръководството на Спортно-оздравителен комплекс ,,Камчия” награди майор /з/ Милен Тотев с руски медал ,,Ние победихме” и Грамота.


Тържество за отбелязване на 70-годишен юбилей и 50 години творческа дейност на председателя на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – гр. Ловеч, г-н Ганко Бенев, се проведе на 25.11.2014 г. в залата на читалище „Наука – 1870”. Представен от актьора сержант /з/ Стоян Георгиев, юбилярът поднесе рецитал от своите стихосбирки. Отзиви за книгите му представи майор /з/ Георги Велев от клуб „Култура”. Николай Василев от военния клуб представи последната му 8-ма книга ,,Ветераните от Ловешкия край в Отечествената война”. Кметът на гр. Ловеч и почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва капитан /з/ Минчо Казанджиев награди г-н Бенев с почетна грамота и картина. Поздравителни адреси и награди бяха поднесени от името на генерал /з/ Михо Михов, генерал /з/ Йордан Мутафчиев, Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Ловеч, военно формирование 24480, Областния военен отдел, военния клуб, клуба на дейците на културата, творци и граждани.


На 06.11.2014 г. в залата на военен клуб – гр. Ловеч се проведе събрание, посветено на 70 години от Брегалнишко - Струмишката настъпателна операция през 1945 г. Пред ветерани от войната, членовете на СВВБ, СОСЗР, творци и граждани, председателят на Областния съвет на СВВБ г-н Ганко Бенев изнесе слово за героизма на българските войници. На мероприятието, в чест на 90 годишния си юбилей, председателят на СВВБ - гр. Априлци капитан /з/ д-р Иван Прангов разказа спомени и беше награден с грамота.


На заседание на Управителния съвет на СОСЗР – гр. Ловеч, проведено на 28.10.2014 г., беше връчена Грамота за личен принос в провеждане на мероприятия по военно-патриотично възпитание, укрепване на СОСЗР и в чест на предстоящия празник на народните будители – 1 ноември, на Николай Василев – служител във Военен клуб – гр. Ловеч, от ръководителя на клуб „Култура” към СОСЗР – Ловеч майор /з/ Георги Велев.


Състезателите от клуб „Роксмайл” към Военен клуб – гр. Ловеч, с ръководител инж. Николай Кралски, взеха участие в Държавното първенство по акробатичен рокендрол, организирано от БФАРР и клуб „Пловдив”, което се проведе на 18.10.2014 г. в спортната зала на Пловдивския университет. Те спечелиха 7 медала, от които 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, както и третата отборна купа за годината.


Събрание, посветено на ,,102 г. от Балканската война”, се проведе на 03.10.2014 г. във Военен клуб – гр. Ловеч. Членовете на Съюза на ветераните от войните на България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, дружество „Военноинвалид”, творци и граждани гледаха филма ,,Балканската война” и бяха поздравени от г-н Ганко Бенев, председател на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – гр. Ловеч.


Събрание, посветено на 106 години от обявяване на Независимостта на България, се проведе на 19.09.2014 г. в залата на Военен клуб – гр. Ловеч. В своите изказвания, Ганко Бенев от СВВБ, сержант/з/ Спартак Попов и писателят Вихрен Венков от СОСЗР, разгледаха значението на акта за Независимост за развитието на България. Поздравителен адрес в чест на междунарадния ден на мира - 21 Септември, прочете г-жа Дида Тодорова от СВВБ – Ловеч.


Заседание на Областната комисия ,,Военни паметници”, под ръководството на директор Поля Върбанова, се проведе на 16.09.2014 г. с участието на служители от Военен клуб – гр. Ловеч. Със съдействието на представител на Министерството на отбраната, бяха разгледани предложения за изграждане и ремонт на военни паметници. Участниците от седем общини и Гарнизон Ловеч приеха мероприятия за включване в Националния план за честване на ,,100 г. от Първата световна война” и Националния календар - 2015 г.


В гр. Ловеч на 08.09.2014 г. беше представена 11-та книга ,,Устремен с вяра в живота”, на ветерана от войната, подполковник /з/ Марин Йотов - член на арт ателие ,Лик” към Военния клуб. За достойнствата на книгата, пред творци, ветерани и граждани говори краеведа Мария Щрегарска от гр. Угърчин. Разкази прочете актьора, сержант /з/ Стоян Георгиев. В своите изказвания членовете на арт ателие ,,Лик” - Ганко Бенев и сержант /з/ Спартак Попов споделиха впечатления за героите в книгата, посветена на 70 г. от победата над фашизма. Председателят на Областния съвет на СОСЗР – Ловеч полковник /з/ Валентин Андреев връчи поздравителен адрес на автора на книгата.


За пети пореден път на 21.08.2014 г. в залата на Историческия музей ,,Васил Левски” в гр. Ловеч се състоя акустичен концерт ,,Вечните руски военни песни” на барда майор/з/ Милен Тотев от арт ателие,,Лик” при Военния клуб. Концертът беше част от тържествата, посветени на ,,137 години от второто освобождение на Ловеч от турско робство” – 22.08.1877 г. Връчени бяха членски карти на нови членове на СОСЗР от председателя на УС, полковник/з/ Гриша Генов.


Участие на 4 -я международен фестивал ,,Вълни и струни” в гр. Несебър /зала ,,Арсенал”/ на 09.08.2014 г. взе барда майор/з/ Милен Тотев, от арт ателие ,,Лик” при Военен клуб – гр. Ловеч и член на Международното жури. С концерт ,,Песните на Булат Окуджава”, Милен Тотев зарадва почитателите на великия руски бард и беше отличен с Диплом от ,,Славянския орден – Несебър ” и Диплом от организаторите на фестивала.


Военният клуб Ловеч взе участие във военния ритуал по поднасяне на венци и цветя на за отбелязване на ,,177 г. от рождението на Васил Левски” на 18.07.2014 г., заедно с Военни формирования 24480 и 28060, Областния военен отдел и ВРО – Ловеч.


Състезателите от клуб ,,Роксмайл” при Военен клуб – гр. Ловеч участваха в национален турнир по акробатичен рокендрол за купа ,,Варна - 2014” и спечелиха пет медала, от които три златни, един сребърен, един бронзов и отборната купа на турнира.


Военен клуб Ловеч организира и проведе събрание, посветено на 69 години от Дравската епопея. Пред ветерани, членове на СОСЗР, творци и граждани, слово изнесе председателят на Областния съвет на СВВБ - Ловеч, г-н Ганко Бенев. Спомени разказа участникът в сраженията, ветеранът Христо Нейков. Участниците изгледаха филма „Нашата Отечествена”.


На 25.09.2013 г., в залата на Военeн клуб – Ловеч, стартира първия семинар на фондация „Център за социално икономическа интеграция”.


На 20.09.2013 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе събрание, посветено на 105 години от обявяване Независимостта на България. Слово за значението на акта за Независимост изнесе Николай Василев от Военния клуб, ръководител на арт ателие “Лик”. Пред творци, членове на военно-патриотични съюзи и граждани отношение взеха Ганко Бенев, председател на Областния съвет на СВВБ, писателите сержант/з/ Вихър Венков, капитан 3 ранг/з/ Никола Филипов, сержант/з/ инж. Спартак Попов, ветераните Марин Йотов и Христо Нейков.


На 20.08.2013 г. в Исторически музей “Васил Левски” - гр. Ловеч се състоя акустичен концерт “Вечните руски военни песни” на барда майор /р/ Милен Тотев към Военен клуб Ловеч, като част от общоградските тържества, посветени на “136 години от освобождението на Ловеч от турско робство”. Присъстваха гости от Русия, военнослужещи, цивилни служители, членове на военно-родолюбиви организации, граждани и гости на Ловеч.


176 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски, бе отбелязана на 18.07.2013 г., във Военен клуб Ловеч. На тържественото събрание присъстваха членове на военно-родолюбиви организации, творци и граждани. Доклади изнесоха Николай Василев от Военния клуб, председателят на СВВБ- Ловеч, Ганко Бенев и инж. Спартак Попов от клуб „Култура”. Участниците изгледаха с интерес филма „Левски пред съда на Портата и историята”.


На 09.05.2013 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе тържествено събрание посветено на 68 години от победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. Пред ветерани, членове на военно- родолюбивите организации и граждани, слово за участието на Българската армия в двете фази на войната 1944 г. – 1945 г., изнесе председателя на Областния съвет на ветераните от войните Ганко Бенев. Ветерани разказаха спомени за своето участие във войната и изгледаха прожекция на филма ,,Парашутната дружина”. Поздрав от военни песни изнесе барда майор/р/ Милен Тотев от арт ателие,,Лик” при Военния клуб.


На 13.04.2013 г., в спортна зала Ловеч се проведе Държавно първенство по акробатичен рокендрол и 22-я Национален турнир за купа „Ловеч”. Състезателите от клуб за акробатичен рокендрол „Роксмайл“ към Военен клуб Ловеч отново спечелиха два златни медала и купата на Ловеч. Двойката Александър Иванов – Цветина Нацева завоюва златен медал в клас „Деца“, а Мирослав Александров – Мария Георгиева в клас „Юноши“ и купата на турнира.


На 09.04.2013 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе събрание, посветено на празника на авиацията и космонавтиката, и 34 години от полета на първия български космонавт генерал лейтенант/р/ Георги Иванов. Пред членове на военно-родолюбивите организации и граждани слово за мястото на Ловеч в българската авиация и космонавтика изнесе Николай Василев от Военния клуб. Спомени разказаха Ганко Бенев и Наталия Осенска от СВВБ, капитан/р/ Никола Филипов, сержант/р/ инж. Спартак Попов и писателят Вихър Венков от СОСЗР. Конструкторът-ветеран сержант/р/ Иван Панчев откри фото изложба под надслов „Авиация и деятели свързани с Ловеч”.


На 20.03.2013 г. по покана на арт ателие „Лик” към Военен клуб Ловеч се състоя представяне на новата стихосбирка „Южна кръв”, на поетесата д-р Йорданка Господинова от град Кърджали. Пред творци, членове на литературни клубове от Ловеч и Троян, ценители на поезията и граждани, актрисата Слава Георгиева представи авторката и прочете нейни стихове.


На 01.03.2013 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе тържествено събрание посветено на Националния празник на Република България 3 Март. Пред членове на военно-родолюбиви организации и граждани беше открита фотоизложба „135 г. от освобождението на България” и представена лекция на тема „Българското участие в Руско- Турската война 1877-1878 г.” Участниците изгледаха прожекция на филма „Генерал Николай Столетов- командир на Българското опълчение”.


На 28.01.2013 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе кулинарен семинар „Вкусно приключение с плодове и зеленчуци”, по съвместен проект на дружество „Знание” и Военен клуб Ловеч. Пред членове на съюза на военноинвалидите и военнопострадалите беше изнесена беседа за вредата от мазнините и значението на храненето с плодове и зеленчуци, по метода на доктор Джеймс Уорлик.

На участниците в семинара бяха дадени плодове, зеленчуци и указания за приготвянето им.


На 11.01.2013 г. се състоя ежегодната 19-та церемония за определяне Спортист № 1 на Ловеч за 2012 година. Спортната двойка Мирослав Александров и Мария Георгиева от клуба за акробатичен рокендрол ,,Роксмайл”, към Военен клуб Ловеч получиха статуетка и грамота, за своите заслуги като държавни шампиони, участници в турнира за Световната купа в град Грац- Австрия и Първи в ранглистата на България за 2012 година. Присъстваха кмета на град Ловеч капитан /р/ Минчо Казнаджиев, треньорът на ,,Литекс” Христо Стоичков, спортисти, треньори и гости.


На 06.01.2013 г. пред катедралния храм „Света Троица”, служители от Военен клуб Ловеч участваха в „Богоявленски водосвет”. Ловчанският митрополит Гавриил извърши водосвет на знамената на военните формирования, СОСЗР, СВВБ и дружество „Военноинвалид” в Ловеч. Присъстваха заместник областния управител Сашо Данков, кмета Минчо Казанджиев, зам. кметове, военнослужещи и цивилни служители от военни формирования 24480 и 28080, Областен военен отдел - Ловеч, градския духов оркестър и граждани.


В залата на Военен клуб Ловеч се състоя събрание, съвместно със СОСЗР, СВВБ и дружество „Военноинвалид”. Пред членове на военно-родолюбивите организации Николай Василев от Военния клуб изнесе беседа на тема „165 години от рождението на поета революционер Христо Ботев”. Писателят Кирил Петров запозна участниците с факти за Ботевата чета. Писателя от арт ателие „Лик” Найден Ангелов разказа за творчеството на Ботев, преведено на над 40 чужди езика.


На 01.12.2012 г. в спортната зала на Националната спортна академия в гр. София се проведе национален турнир по акробатичен рокендрол за купа „София-2012”. Клуб „Роксмайл”, към Военен клуб Ловеч участва с 3 двойки. В клас „Деца”- Александър Иванов и Цветина Нацева спечелиха първо място. В клас „Юноши” държавните шампиони Мирослав Александров и Мария Георгиева заеха първо място, и са първи в ранглистата за 2012 г.


На 27.11.2012 г. в арт галерия „Вароша” се проведе юбилейна поетична вечер на поетесата Алтенка Сапунджиева от арт ателие „Лик”, към Военен клуб Ловеч. Присъстваха военнослужещи, ръководствата на военно-родолюбивите организации, и много граждани. Николай Василев от ВК Ловеч и ръководител на арт ателие „Лик”, представи новата девета стихосбирка „Дихание”. Авторката прочете стихове от своите книги. Милен Тотев изпълни лирични песни за любовта и приятелството.


На 20.11.2012 г. във Военен клуб Ловеч се проведе тържествено събрание посветено на 120 години от рождението на генерал-лейтенат Марко Атанасов, участник в четири войни. Пред началниците на военни формирования, областния военен отдел, членове на военно-патриотични съюзи и граждани беше изнесено слово и открит фото кът, разкриващи факти от живота и дейността на героя.


На 03.11.2012 г. в зала ”Ловеч” се проведе мероприятие под надслов: ”Мирът, чрез служба за хората 2012– 2013 г.”. В концертната програма взеха участие деца от клуба за акробатичен рокендрол “Роксмайл” към Военния клуб Ловеч.


На 23.10.2012 г. служители от Военен клуб Ловеч присъстваха на лекцията на професор Калчо Калчев от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, на тема „Сто години от Балканската война 1912 - 1913” година.


На 16.10.2012 г. в залата на Военен клуб Ловеч се проведе събрание на ученическия парламент от ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч. Николай Василев от Военния клуб изнесе лекция на тема „100 години от народния подвиг в Балканската война 1912-1913”. Събитието е част от културния календар на Община Ловеч за честване на юбилея. Беше представен и прожектиран филма на Министерството на отбраната „Пред и след Одрин”.


На 08.10.2012 г. в Клуба на дейците на културата, Военен клуб Ловеч, командири от гарнизона, ръководствата на СВВБ, СОСЗР, историци, творци и граждани, участваха в представяне на последната книга на директора на Регионалния исторически музей Ловеч- Иван Лалев. Книгата „По пътищата на безсмъртието” е посветена на 100 години от Балканската война 1912-1913. За достойнствата на книгата, илюстрирана с богат снимков материал, разказа рецензентът от гр. София, доцент Велин Аргатски от Министерството на отбраната.


На 29.09.2012 г. в Спортната зала на гр. Грац– Австрия, се проведе турнир за Световната купа по акробатичен рокендрол. Участваха състезатели от 19 държави. Държавните първенци за 2012 годшни-Мирослав Александров и Мария Георгиева от клуб „Роксмайл”, към Военен клуб Ловеч взеха участие и заеха 44 място и попаднаха в Топ 50.


На 22.08.2012 г., по случай отбелязване на 135 години от второто освобождение на гр. Ловеч, Военен клуб – гр. Ловеч взе участие във „Военен ритуал”, организиран от Община Ловеч и военни формирования 24480 и 28080. В присъствието на военнослужещи, членове от Военно родолюбивите организации, неправителствени организации, гости и граждани на гр. Ловеч клуб „Традиция” представи възстановка на посрещането на генерал Скобелев в гр. Ловеч.


На 21.04.2012 година от 11, 30 ч. в град София, салона на читалище „Никола Йонков Вапцаров”, се състоя награждаването на участниците в 9-я Национален конкурс за поезия- „Пролет моя”. На церемонията поетесата Ани Сапунджиева/Латинка Златнна/ от арт ателие „Лик” при Военен клуб Ловеч, беше отличена с Трета награда, за своите стихотворения: „Кантата на любовта” и „Дъх на Слънце”.


На 18.04.2012 г. в кабинета на кмета на Община Ловеч, капитан/р/ Минчо Казанджиев, който е и почетен член на СОСЗР се проведе работна среща с началникът на военно формирование: 24480, Военният клуб и Областния съвет на СОСЗР. Бяха обсъдени поредицата от мероприятия:

-по повод „100 г. от Балканската война 1912 г. - 1913 г. ”

-„100 г. от първата морска победа на Дръзки”;

-инициативата за паметник на загиналите във войните за България.

-награждаване със „Златна значка” на Общината, роденият в Ловеч вицеадмирал/р/ Илия Попов- председател на СОСЗР –Варна.


На 11.04.2012 г. Военен клуб Ловеч, ветерани, членове на СОСЗР, творци и граждани присъстваха на представяне книгата на капитан/з/ Недялко Стоянов: „Живот – борба”. Представянето съвпадна с 85 годишния юбилей на автора и разкри образа му през годините, като офицер от Българската армия.


На 26.03.2012 г. във Военен клуб Ловеч се проведе работна среща на Военния клуб с група от щаба на НВУ „Васил Левски”- Велико Търново и Областен военен отдел- Ловеч. Мл. експерт Пенка Мортева от Областния военен отдел и майор Иванка Георгиева, офицер за връзки с обществеността, запознаха началника на Военния клуб с рекламно информационната дейност на НВУ „Васил Левски”, за набиране и прием на военни специалисти през 2012 година.


На 22.03.2012 г. от 19:30 ч. се проведе „Пролетен концерт” организиран от Военен клуб Ловеч за началниците на военни формирования, участници в Сбора на командира на бригада „Логистика”. Съставите към Военния клуб отново показаха възможностите си и бяха поздравени от кмета на Община Ловеч, капитан /р/ Минчо Казанджиев, зам. областния управител г-н Сашо Данков и командира на бригада „Логистика”- полковник Костадин Сталев.


На 16.02.2012 г. в клуба на военно формирование 28080-Ловеч се проведе събрание, за отбелязване 139 години от гибелта на Васил Левски. Началникът на Военен клуб Ловеч изнесе лекция на тема: „Васил Левски- живот и дела”. Творци от арт ателие „Лик”, към ВК Ловеч поздравиха присъстващите с изпълнения на популярни военни песни.


На 31.01.2012 г. от 09,00 ч. Военен клуб Ловеч участва в радиопредаване по радио „Ловеч”. В него разказа за съвместната работа на Военния клуб с военните формирования в Ловеч, Областния военен отдел, военно родолюбивите организации и културните институти в града, за изпълнение политиката на Министерството на отбраната, за културно- художественото обслужване и военно- патриотичното възпитание през м.Януари 2012 г.


На 06.01.2012 г. пред катедралния храм „Света Троица”, Военен клуб Ловеч участва в ежегодния “Богоявленски водосвет”. Ловчанският митрополит Гавриил извърши водосвет на знамената на поделенията, СОСЗР и СВВБ в Ловеч. Присъстваха военнослужещи и цивилни служители от военни формирования: 24480 и 28080, Областен военен отдел– Ловеч, градския духов оркестър и граждани.


На 22.12.2011 г. в „Камерна зала” на Военен клуб Ловеч се състоя среща на Областния съвет на ветераните от войната, с военната делегацията на посолството на Украйна. Военният аташе по отбраната на Украйна и военноморския аташе благодариха на ветераните, на Началника на Гарнизон Ловеч, на Началника на военно формирование 24430 –Троян и на Военен клуб Ловеч за организираната Коледната среща.


На 21.12.2011 г. от 18:30ч. в салона на Драматичен театър – Ловеч, се проведе Коледен благотворителен концерт „Коледна магия”, за децата в неравностойно положение. По покана на организаторите, пред деца, ученици, родители, военнослужещи и граждани в концертната програма участваха, танцови двойки от клуб за акробатичен рокендрол „Роксмайл”, към Военен клуб Ловеч.Article | by Dr. Radut