Jump to Navigation

05.10.2020 г.

Съобщение за оттегляне на покана

ИА „ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ВОЕННО-ПОЧИВНО ДЕЛО” ОТПРАВЯ ПОКАНА ДО НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА С ПРЕДМЕТ: „Извършване на аварийни и неотложни ремонтни дейности по сградата на военно общежитие „Банишора“ (ВО Банишора)“. ДОКУМЕНТАЦИЯ


Тържествено честване на 85-годишнината от създаването на бронетанковите войски в българската армия беше проведено в зала Тържествена на Централния военен клуб. Събитието е организирано от инициативен комитет от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Съюз на офицерите от резерва „Атлантик“ и Министерство на отбраната, под патронажa на Министъра на отбраната господин Красимир Каракачанов.

Председателят на клуб „Танкист“ о.з. полковник Янко Рошкев откри тържественото събрание и предложи с едноминутно мълчание да бъде почетена паметта на починалите през изминалата година танкисти. Представен беше обстоен доклад за историята на бронетанковите войски през годините, още от основаването им през 1935 г. в тогавашното Царство България, през най-голямата им многочисленост в периода от 1955 г. до 1989 г., когато Българската Народна Армия е в пределите на Варшавския договор, до днешните времена, когато сме част от най-силния съюз - Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). С официални топли приветствени слова към присъстващите се обърнаха заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков, генерал о.з. Златан Стойков, а генерал-майор Стайко Прокопиев – директор на Щаба на отбраната, прочете поздравителен адрес от името на началника на отбраната Емил Ефтимов.

Заместник-министърът на отбраната господин Анатолий Величков поздрави присъстващите и благодари на танкистите за приноса им в укрепването на националната гордост и защитата на интересите на България през десетилетията, като потвърди, че в момента се модернизират всичките налични бронирани машини Т-72 и увери, че това е част от бъдещи иновации в Армията.

Със заповед на министъра на отбраната бяха наградени с юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ и специален юбилеен плакет о.з. армейски генерал Любен Петров, о.з. генерал-лейтенант Стоян Бъчваров, о.з. генерал-лейтенант Захарин Илиев, о.з. генерал-лейтенант Иван Добрев, о.з. бригаден генерал Цветан Харизанов, о.з. бригаден генерал Венцислав Младенов и о.з. полковник Янко Рошкев.Article | by Dr. Radut