Jump to Navigation

21.10.2020 г.

На 22.10.2020 г. от 09:00 часа в сградата на хотел „Шипка“ – гр. София, бул. „Ген. Тотлебен“ 34А, стартира свободната продажба на неусвоените карти за ски ваканция в Брук, Австрия в периода 16.01-23.01.2021 г.

Резервациите ще се приемат на телефони: 02/92 21 765 и 0882 935 580, и на място в хотел „Шипка“.

Картите ще се предлагат за военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, които не са били на почивка, организирана по линия на безвалутния обмен и в рамките на CLIMS, в качеството си на титуляр на правото на почивка или като член на неговото семейство през предходната година, включваща последния летен и зимен сезон.

Военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, и членовете на техните семейства могат да ползват почивки по социална програма за страната и чужбина, като общият брой на дните не трябва да надвишава 20 дни в рамките на една календарна година. Груповите мероприятия по социална програма се включват в лимита от 20 дни. Не се включват ползваните дни за специализирания детски и младежки лагер в страната.

ДЕСТИНАЦИЯ

ПЕРИОД

БРОЙ

НОЩУВКИ

БРОЙ СВОБОДНИ КАРТИ

ЦЕНА НА ЛИЦЕ

Брук, Австрия

16.01-23.01.2021 г.

7 нощувки

8

1344,25 лв.

Една карта е предназначена за двама възрастни.

Цената включва:

• Самолетен билет София – Мюнхен – София;

• Автобусен трансфер за групата от/до летището в Мюнхен, Германия;

• 7 нощувки на база полупансион (с включени закуска и вечеря);

• Ски екипировка, ски карта, ски курсове (двама ски учители за групата / за 6 дни по 5 часа на ден);

• Туристическа такса;

• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за спешна медицинска помощ, валидна за периода 16.01-23.01.2021 г.

 

Цената НЕ включва:

• Обяд;

• Напитки.

Брук ан дер Гросглокнерщрасе (Bruck an der Großglocknerstraße) е село, разположено в австрийските Алпи, на 95 км от Залцбург и на около 170 км от Мюнхен. Брук се намира само на 5 км от австрийския ски курорт Цел ам Зее (Zell am See), разположен на езерото Цел в подножието на планината Шмитен (Schmitten), предлагаща от своя страна голямо разнообразие от ски писти през зимата и страхотни гледки отвсякъде. В близост до Брук е ски курорта Капрун (Kaprun) – един истински алпийски зимен рай, където пистите на 100% снежните глетчерни ски зони на ледника Кицщайнхорн (Kitzsteinhorn) доставят удоволствие на туристите 365 дни в годината със своите трихилядни върхове и платформа с гледка към необятните планини.

Регионът Цел ам Зее – Капрун е „зимната приказка” на Австрия, един от най-известните и красиви ски региони на страната. Зоната предлага 408 км перфектно поддържани писти на височина до 3029 м. и 121 въжени и кабинкови лифта, включително и на ски зоната на ледника. Само с една ски карта може да се изпита удоволствието от огромното разнообразие на ски писти на височина до 3029 м на ледника Кицщайнхорн в Капрун, ски зоната Шмитенхьое (Schmittenhöhe) в Цел ам Зее и ски зоната между Заалбах-Хинтерглем-Леоганг- Фибербрун.

Сини писти са на разположение дори на самия глетчер, а черните са предизвикателство и за най-опитните скиори. От Шмитенхьое се открива уникална гледка към до 30 върхове с височина 3000 м, езерото Цел и долината. Платото на глетчера Кицщайнхорн, където първият сняг пада още през есента, примамва с писти от всякаква трудност, прекрасни панорамни гледки и пухкав сняг.

Хотел “Крьосенбахерхоф” (Kroessenbacherhof) е разположен в покрайнините на Брук ан дер Гросглокнерщрасе. Построен е в характерния за страната алпийски архитектурен стил. Хотелът е изцяло реновиран и предлага просторни стаи, oборудвани с телевизор, баня с душ или вана, сешоар, интернет връзка. Хотелът разполага с ресторант, лоби бар, сауна и зала за тенис на маса.

 

 

 

 

 Article | by Dr. Radut