Jump to Navigation

27.06.2019 г.

По повод Националния празник – Деня на държавността, посолството на Република Хърватия в София организира празничен концерт в зала Концертна на Централния военен клуб.

Н. Пр. госпожа Лейерка Алайбег – извънреден и пълноимощен посланик в София и господин Константин Димитров от Министерството на външните работи се обърнаха към присъстващите с приветствени слова.

Да уважат събитието в залата бяха представители на държавните институции, дипломатическия корпус, академичната общност, видни общественици и много граждани.

Празничен концерт представиха артистите от хърватския ансамбъл Klapa „Bošket“, които по превъзходен начин зарадваха многобройната публика с песни, представящи специфичното многогласово пеене от региона на Южна Далмация и съвременни музикални изпълнения. Заслужено това изкуство е регистрирано в листата на нематериалното световно културно наследство на ЮНЕСКО през 2012 г.

По мнението на участниците, събитието допринесе за обогатяването на обществено-политическото и културно-историческото сътрудничество между двете балкански държави.Article | by Dr. Radut