Jump to Navigation

06.06.2019 г.

Официалната церемония за връчването на наградите “Питагор“ за принос към науката, организирана от Министерството на образованието и науката, беше проведена в зала „Концертна“ на Централния военен клуб.

Да уважат събитието в залата присъстваха министри, заместник-министри, депутати, представители на учебни и академични институции и дейци на образованието и науката.

С кратко приветствие към присъстващите се обърна министърът на образованието и науката господин Красимир Вълчев и връчи голямата награда на професор Красимир Динов за цялостен принос в развитието на науката. Министър Вълчев връчи наградата и на колектива на Катедрата по клинична имунулогия при Медицинския факултет на Медицинския уиверситет – град София с ръководител професор Елисавета Йорданова Наумова – Григорова. Награда за млад учен получи доктор Ангел Джамбов. Министърът на вътрешните работи господин Младен Маринов връчи наградите на професор Даниела Йорданова и професор Петър Петров за постижения в областтта на природните науки. Наградата за успешен ръководител на международни проекти беше връчена на професор Лъчезар Трайков.

Доктор Станислав Харизанов беше удостоен с наградата „Елзевиер“ за отлични постижения в областта на глобалните научни изследвания.

По мнението на участниците в церемонията, наградите на Министерството на образованието и науката ще допринесат за мотивацията на учените и постигането на още по-значими научни резултати както и успешното им приложение в икономиката.Article | by Dr. Radut