Jump to Navigation

08.02.2019 г.

Представяне на книга трета от поредицата „Светът на българския воин“ на журналиста Димитър Димитров, посветена на 100-годишнината от Първата световна война, беше проведено в зала Тържествена на Централния военен клуб на 04.02.2019 г.

Авторът на книгата в свой стил представя на читателя, посредством средствата на съществуващата по време на войната документалистика, бойните действия на Българската армия на Сръбския, Македонския и Добруджанския фронтове.

Събитието уважиха министърът на отбраната господин Красимир Каракачанов, академик Георги Марков, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ господин Иво Антонов и много гости.

Министър Каракачанов изказа личното си уважение към положения дългогодишен труд от автора за събирането и популяризирането на материалите изразяващи по категоричен начин мъжеството, героизма и високия боен дух на българския войник по бойните полета.

Академик Георги Марков от Българската академия на науките представи книгата и подчерта въхищението си от усърдието на автора да събере и подреди съществуващата документалистика за участието на Българската армия във войните за национално обединение.

По всеобщото мнение на участниците, авторът е успял чрез издирването и систематизирането на отпечатаните в европейския и световния печат документи, текстове, снимки, рисунки и други материали да представи на читателя, в оригинал и превод на български език, бойните действия на Българската армия през Първата световна война за националното обединение на България.Article | by Dr. Radut