Jump to Navigation

07.02.2019 г.

Официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс „Пожарникар на годината 2018 г.“, организирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи, беше проведена в зала Концертна на Централния военен клуб.

Уважението си към труда на огнеборците изразиха заместник-министъра на вътрешните работи господин Стефан Балабанов, главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Ивайло Иванов, кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова, директора на Главна дирекция "Пожарна безопастност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, председателя на фондация "Доверие и закрила" господин Христо Друмев, заместник-областни управители, директори на регионални дирекции и много гости.

С националния приз „Пожарникар на годината 2018 г.“ беше удостоен директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Пазарджик комисар Иван Панайотов. През 2018 г. под негово ръководство са формирани 11 доброволни пожарни формирования, а екипите са спасили 16 души при различни инциденти.

Общо десет огнеборци бяха отличени за годината, сред които и пристигналия пръв с екипа си на мястото на катастрофата край гр. Своге младши инспектор Симеон Симеонов.

С грамоти и плакети на Националната асоциация на доброволците в България бяха наградени заслужили доброволци, сред които Юлиян Банков от Ардино и Нурай Хасан от Черноочене.

По време на официалната церемония десетки детски рисунки бяха продадени на търг, като събраните средства ще бъдат предадени на децата на загиналите при изпълнението на служебните си задължения пожарникари.Article | by Dr. Radut